Szórakozás

Kovács Anikó színt visz az életünkbe - Tehetségpont-tárlat a Somogyiban

Kovács Anikó színt visz az életünkbe - Tehetségpont-tárlat a Somogyiban

2013. május 22., szerda
Kovács Anikó színt visz az életünkbe - Tehetségpont-tárlat a Somogyiban
Kovacs_Aniko_Ozgida_szma

Láthattuk már a Duna TV és az MTV műsorán is, kolorista képeivel, erőteljes színhasználatával vidámságot, jókedvet szeretne közvetíteni - Kovács Anikó festőművész-tehetség tárlata május 23-án 17 órakor nyílik a Somogyi-könyvtárban.

Kovács Anikó

képeiben május 23-tól 29-ig gyönyörködhetünk a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában. A tárlatot megnyitja

Fabulya Zoltánné

, az SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék oktatója nyitja meg. Kovács Anikó művészi hitvallásában úgy fogalmaz, témáival melegséget szeretne hozni az emberek szívébe, erőteljes színhasználatával pedig vidámságot, jókedvet szeretne teremteni. Egyetemi tanárai (

Kántor Ágnes, Holler László, Szabó Tamás, Aranyi Sándor, Gál Lehel

) koloristának tartják. „Szerintem aki ránéz egy színesebb tárgyra, jobb kedvre derül. Ez olyan, mint a mosolygás, ha szomorú vagy, de magadra erőlteted, akkor az egész valód kivirul. A bennem lakozó képi világot szeretném kifejezni a színekkel, amiket használok” – vallja Kovács Anikó.

Kovacs_Aniko_szma

A fiatal szegedi művész a Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolába járt, már itt megmutatkozott a rajzolás és festés iránti komoly érdeklődése. Az SZTE JGYPK művészeti rajz-festészet szakán szerzett rajztanári diplomát 2011-ben. Képzése alatt két évig festő tagozatra járt, nyaranta művésztelepen bővítette ismereteit Csongrádon, illetve Mártélyon. Első kiállított képei a 2009. és 2010. helyi TDK-n voltak láthatók. Tagja lett a szegedi Fekete Sas galériának mint az egyik első kiállító. Képeivel több alkalommal is szerepelt a Duna Televízió, illetve az MTV1, majd MTV2 kulturális, fiatal festőkkel foglalkozó műsoraiban. A 2010. évi szegedi Füvészkerti festőversenyen második helyezést ért el. 2011. szeptember 16-án, Csongrádon és október 17-én Szegeden a TIK-ben tagja volt egy csoportos kiállításnak. További tárlatok: 2012: STAGE egyetemi klub és kávézó, 2012. november: Brick Lane Gallery, London, 2012: Makói Téli Tárlat – Szülőföldem.

További részletek és festmények ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.