Közélet

Kormányszóvivő: Magyarország kijött a recesszióból

Kormányszóvivő: Magyarország kijött a recesszióból

2013. május 15., szerda
Kormányszóvivő: Magyarország kijött a recesszióból
giroszaszandras01_mti_sl

Magyarország kijött a recesszióból - kommentálta Giró-Szász András kormányszóvivő az első negyedéves GDP-adatokat. Hozzátette: ennek fenntartásához az kell, hogy a következő negyedévben is folytatódjon a most megindult gazdasági növekedési fordulat.

A bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben 0,7 százalékkal nőtt a 2012. negyedik negyedévhez képest a szezonális és naptárhatásoktól tisztított adatok szerint, az előző év hasonló időszakához képest 0,9 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Giró-Szász András

kijelentette: az idei évben a kormány legfőbb feladata, hogy ismét meginduljon a növekedés, mégpedig olyan szerkezetben, hogy az a következő években is tartható legyen. Világosan látszik, hogy a magyar gazdaság teljesítménye javult az idei első negyedévben a tavalyi utolsó három hónaphoz mérve - mondta. A szóvivő szavai szerint az idei évben Magyarországon a gazdaság már növekedni fog. "Egyre többen vannak azok, akik azt mondják, hogy idén gazdasági növekedés lesz Magyarországon" - jelentette ki. Giró-Szász hozzátette: a londoni elemzők is úgy látják, hogy beindul a magyar gazdaság motorja, az OTP Bank keddi előrejelzése szerint Magyarországon idén 1 százalékos gazdasági növekedést várható. Már az Európai Bizottság tavaszi előrejelzésében is gazdasági növekedést jelez - fejtette ki. Megjegyezte: ennek előjelei a pozitív beszerzésimenedzser-index adatokban, a javuló fogyasztói bizalomban, a felfutó ipari rendelésállomány-adatokban és a mostani kedvező negyedéves GDP-adatokban már tetten érhetőek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.