Közélet

Kiterjesztené a cserelakás felajánlásának kötelezettségét a Fidesz

Kiterjesztené a cserelakás felajánlásának kötelezettségét a Fidesz

2013. május 25., szombat
Kiterjesztené a cserelakás felajánlásának kötelezettségét a Fidesz

Az állami tulajdonból más közfeladatot ellátó szervezeteknek átadott bérlakásokra is kiterjesztenék a cserelakás felajánlásának kötelezettségét Nagy Gábor Tamás és Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselők, kerületi polgármesterek.

A lakástörvény módosítását pénteken nyújtotta be a két képviselő, I., illetve V. kerületi polgármester az Országgyűlésnek. A két kormánypárti politikus azzal érvel, hogy állami lakás esetén a bérbeadó cserelakás felajánlása nélkül nem gyakorolhatja a felmondási jogát, míg nem állami lakások esetében nincs ilyen korlátozás. Jelezték: ha az állam térítésmentesen átad egy tulajdonában lévő lakást, amelyben határozatlan idejű bérleti szerződés alapján bérlő lakik, akkor jelenleg az új tulajdonost nem köti a cserelakás-felajánlási kötelezettség, így a bérlő kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet. Az indoklás szerint ezen bérlőket az önkormányzati bérlakásokban élőkkel szemben a bérleti díjjal kapcsolatban is hátrány érheti. A fideszes politikusok azt javasolják, hogy amennyiben az állami ingyenesen átad egy lakóingatlant más közfeladatot ellátó szervezetnek, akkor az abban élőket a továbbiakban is illessék meg a lakástörvényben foglalt jogok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.