Közélet

Kilencen haltak meg az utakon a hétvégén

Kilencen haltak meg az utakon a hétvégén

2013. május 13., hétfő
Kilencen haltak meg az utakon a hétvégén

A hétvégén kilenc balesetben kilencen haltak meg az ország közútjain - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfő reggel.

Közleményük szerint pénteken, szombaton és vasárnap a rendőrök összesen 175 sérüléssel végződő közúti közlekedési balesetnél helyszíneltek. A kilenc halálos kimenetelű baleseten kívül 60 baleset súlyos, 106 könnyű sérüléssel végződött. Május második hétvégéjén a rendőrök összesen 737 embert fogtak el, közülük 423-at tetten értek, 124-et az ellenük érvényben lévő körözés miatt vontak intézkedés alá. Az ország határainál 302 embert tiltott határátlépés miatt, öt embert közokirat-hamisítás miatt fogtak el a járőrök. Három esetben embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a rendőrség - olvasható az ORFK közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.