Közélet

A macik javítják a közérzetet - Kézművesek a hídi vásárban IV.

A macik javítják a közérzetet - Kézművesek a hídi vásárban IV.

2013. május 30., csütörtök
A macik javítják a közérzetet - Kézművesek a hídi vásárban IV.
macimuvek02

A SZEGEDma.hu érdekességeket gyűjtött a hídi vásárból. Minisorozatunkban bemutatjuk a legérdekesebb portékákat és eladóikat.

Simon Kriszta

és

Pénzes Anikó

standja mellett nem lehet mosoly nélkül elmenni. A két hölgy plüss- és textilmaci-gyűjteménye a felnőttekből is kihozza a gyermeket: cicás kitűző, óriási macibáb, levendulával töltött textil illatpárnák és számos házi gyártású készítmény megtalálható náluk. Kriszta és Anikó a fővárosból érkeztek a hétvégi rendezvény idejére. Odahaza már üzemeltetnek egy közös műhelyet, melyről nagy büszkeséggel mesélnek. „A kisbolt oázis a városban, ide járnak az emberek feltöltődni” – mondják. A vidám figurák valóban felfelé görbítik az ajkak sarkait, kicsik és nagyok csodájára járnak. Az árusok figyelmünkbe ajánlották a szerencsehozó macikat, melyek számos vizsgán és versenyen bizonyítottak már. Egyetemistáknak és érettségizőknek kifejezetten ajánlják, a sikerre pedig garanciát is vállalnak. A maciművesek szívesen jöttek vissza az idei hídi vásárba, mert mint mondták: a szegedi emberek befogadóak és – bár két éve jártak itt utoljára – a vásárnak is jó hangulata van.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.