Közélet

Két évet kapott a munkatársa végbelébe fújó vásárhelyi férfi

Két évet kapott a munkatársa végbelébe fújó vásárhelyi férfi

2013. május 15., szerda
Két évet kapott a munkatársa végbelébe fújó vásárhelyi férfi

Jogerősen két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán az a férfit, aki életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazta munkatársát egy hódmezővásárhelyi gyárban.

A jelenleg 25 éves vádlott kollégájával, a későbbi sértettel együtt a hódmezővásárhelyi cég készárujavító üzemében dolgozott. A javításra szoruló szaniterek portalanítására hat bar nyomással működő sűrített levegős pisztolyokat használtak. 2011. július 24-én a reggeli órákban a sértett, megviccelendő a vádlottat, a levegőpisztollyal 30-40 centiről a vádlott dereka, ülepe felé fújt, a férfi nem sérült meg. A vádlott ezt viszonozva hátulról lefogta a sértettet, földre rántotta, majd a hason fekvő, rövidnadrágban levő sértett végbélnyílásához irányította a működésben lévő levegőpisztolyt. A sértett sokkos állapotba került, rosszul lett, hasa felpuffadt, hányt. A férfit azonnal kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A férfi bélfala több helyütt megsérült, átszakadt, és szövődményes hashártyagyulladása is kialakult. A sértett gyógyulása több hónapig tartott, majd 40 százalékos rokkantságot állapítottak meg nála. A sértett elmondta, komolyabb panaszai nincsenek, nehéz fizikai munkát azonban nem tud végezni. A férfi vagyoni és nem vagyoni kárának megtérítésére ötmillió forintos igényt terjesztett elő. A bíróság döntése alapján a kártérítési igényét a sértett polgári peres eljárásban érvényesítheti. A tárgyaláson a bűncselekményt korábban részben tagadó vádlott beismerő vallomást tett, és elismerte, minden úgy történt ahogy a vádiratban szerepel. Azt mondta, hirtelen felindulásból cselekedett, és nagyon megbánta tettét. A vádlott megkövette a sértettet, aki részben el is fogadta a bocsánatkérést. Perbeszédében - erre tekintettel - a korábban letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozó ügyész is a vádlott szabadságvesztésének felfüggesztetését javasolta. A bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.