Közélet

Június végéig kell összeállítani a települések digitális polgári védelmi adattárát

Június végéig kell összeállítani a települések digitális polgári védelmi adattárát

2013. május 7., kedd
Június végéig kell összeállítani a települések digitális polgári védelmi adattárát
katasztrofavedelem_ules

A Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség területén dolgozó katasztrófavédelmi megbízottak tartották értekezletüket kedden, a megyeszékhelyen lévő kirendeltségen. A megbeszélésen elhangzott: a települések digitális polgári védelmi adattárát június végéig el kell készíteni.

A digitális adattár létrehozásának célja, hogy minél hamarabb születhessenek meg a veszélyhelyzetet el nem érő események kezelése során a meghozandó döntések, ezért az adatbázisnak a település alapvető adatai mellett tartalmaznia kell az ott működő veszélyes üzemek és a veszélyes áruk szállítása szempontjából kritikus útszakaszok mellett az egészségügyi intézmények, gyógyszertárak elérhetőségét, a riasztható eszközök listáját, vagy a lakosság befogadására alkalmas helyeket is.

Tátrai János

alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő tájékoztatójában kifejtette: lehetőség van járási szintű, önkéntes mentőcsapatok megalakítására, amelyek funkciójukban alkalmazkodnak a veszélyeztetettség helyi formáihoz. Az értekezleten

Ménesi Zoltán

százados, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője felhívta a figyelmet, hogy május közepére kell elkészülnie azoknak a jelentéseknek, amelyek a településeken megalakított polgári védelmi szervezetek létszámát és felkészültségének állapotát tartalmazzák.

Izsák Kitti

zászlós a polgári védelmi szervezetekkel és a települések vezetőivel való kapcsolattartásról szólva tájékoztatott az alkalmazott dokumentumokról, és kiemelte, hogy a felkészítések során külön kell nyilvántartani az önkénteseket és a polgári védelmi szolgálatra kötelezetteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.