Közélet

Ismét másodfokú riasztást adtak ki több térségre

Ismét másodfokú riasztást adtak ki több térségre

2013. május 4., szombat
Ismét másodfokú riasztást adtak ki több térségre

A várható heves zivatarok miatt szombaton kora este ismét másodfokú riasztást adott ki több térségre a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a heves zivatarok miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat Győr-Moson-Sopron, és Vas megye több térségére adták ki. Ezekben a megyékben már a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyet akár óránként 90 kilométeres sebességű széllökések kísérhetnek, s akár nagyobb méretű - két centiméter körüli - jégdarabok is hullhatnak. Emellett Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megye több térségében a felhőszakadás miatt elsőfokú riasztás van érvényben. Ami azt jelenti, hogy ezen megyék területén az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.