Közélet

Helyi televíziók digitális átállását támogatta a médiatanács

Helyi televíziók digitális átállását támogatta a médiatanács

2013. május 30., csütörtök
Helyi televíziók digitális átállását támogatta a médiatanács

Hat vidéki televízió nyert el összesen csaknem 40 millió forintot a digitális átállás lebonyolítására a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának pályázatán - tájékoztatta a hatóság Szóvivői irodája csütörtökön az MTI-t.

Közlésük szerint a hatóság a Magyar Média Mecenatúra program keretében áprilisban 312 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki, amelynek első részletéről hozott döntést a testület. A pályázat célja, hogy a technológiai váltás zökkenőmentes legyen, ezért a lakosság mellett a helyi televíziókat is támogatja a médiatanács - írták. A támogatásból a helyi kereskedelmi és közösségi televíziók digitális átállást szolgáló berendezéseket és csatlakozó kiegészítő eszközöket vásárolhatnak. A pályázaton az a helyi analóg földfelszíni frekvenciát használó televízió indulhat, amely legalább napi 20 százalék közszolgálati tartalom sugárzását vállalta, vagy korábban részt vett a televíziós közéleti magazin-, illetve hír- és kulturális magazinműsorok gyártását finanszírozó pályázaton. Egy beruházásra legfeljebb 8 millió forintnyi támogatást lehet igényelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.