Sport

Hátország: Gáleg Norbert a bűvös százas határán

Hátország: Gáleg Norbert a bűvös százas határán

2013. május 24., péntek
Hátország: Gáleg Norbert a bűvös százas határán

A különböző futballbajnokságok góllövőlistáit böngészve egy tehetséges fiatal támadó messze kiemelkedik az összes közül. A Szeged 2011 17 éves reménysége, Gáleg Norbert ősszel még az UTC-ben ontotta a gólokat, de januártól már a megye egyetlen NB II-es csapatát szolgálja, a klub utánpótláscsapataiban is futószalagon termeli a találatokat.

Gáleg Norbert

62 találatával toronymagasan vezeti az U16-os megyei bajnokság góllövőlistáját - számol be róla

a Szeged 2011 honlapján olvasható írásban

Vitos György

. Legutóbb a Csanádpalota elleni 30-0-s rekordgyőzelem alkalmával

13-szor zörgette meg

az ellenfél hálóját. A szegediek új csatárreménysége néhány fordulóval a befejezés előtt máris biztos gólkirálynak mondhatja magát, nem úgy, mint az elmúlt idényben. "Az előző szezonban az utolsó fordulóig az élen álltam a góllövőlistán, de a hajrában megelőztek, s akkor megfogadtam: a csapat érdekeit is szem előtt tartva kizárólag arra hajtok, hogy végre gólkirály legyek!" - vallott erről. Mivel a kiemelt U17-es és a megyei U19-es bajnokságokban is szépen termeli a gólokat a Hódmezővásárhelyről származó játékos, és a jelenlegi összesítésben már 99 találat szerepel a neve mellett, nem kell nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy kijelentsük: idén biztosan megnyeri a gólkirályi címet! De mi erről a közvetlen szakmai stáb véleménye? A jelenlegi edzője,

Gonda László

így látja helyzetét az NB II-es klub U17-es, illetve U16-os csapatainál. "Norbit még az év elején igazoltuk az UTC csapatából. A megyei bajnokságban mutatott teljesítményével, az ottani gólérzékenységével irányította magára a figyelmet. Mivel jelentkezett, hogy szívesen váltana klubot, mert szeretné kipróbálni magát az NB II-es Dél-Keleti csoportban szereplő Szeged 2011 Kft. U17-es csapatában is, így a frigy megköttetett... Norbi fizikálisan nagyon jó felépítésű játékos, átlag feletti gyorsasággal rendelkezik, s rendkívül gólerős támadó! Néhány kiemelten fontos dologban viszont egyértelműen fejlődnie kell. Elsőként a csapatunk szerkezetében betöltött szerepén kellene javítani, no meg az edzések látogatottságán, és természetesen technikailag is van hová fejlődnie. De csak rajta múlhat, milyen pályát fut be labdarúgásunkban! Sokat beszélgetek erről vele, remélem, megfogadja a tanácsaimat, céltudatosan kell felépítenie magát, lépésről lépésre... A mindenkori edzői tanácsokat szem előtt tartva, kitartó munkával, akarattal, a kitűnő adottságait kihasználva nyugodt szívvel állíthatom, rövidesen NB-s szintű játékos válhat belőle!" - jelentette ki. Mit lehet ehhez hozzátenni? A próféta beszéljen a Szeged 2011 fanatikus szakemberéből - zárja sorait Vitos György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.