Közélet

Gyermeknap a vadasparkban a SZEGEDma.hu-val!

Gyermeknap a vadasparkban a SZEGEDma.hu-val!

2013. május 24., péntek
Gyermeknap a vadasparkban a SZEGEDma.hu-val!
foka12

Május utolsó vasárnapján a hagyományokhoz híven élményparkká változik a vadaspark, számtalan játék és érdekesség várja a családokat, sőt egy új állatfajt is bemutatnak.

A SZEGEDma.hu a vadasparkból online közvetít vasárnap, illetve a Telin TV-vel és a All In Party Rádióval közös állomásán játszani is lehet. Kérdezhetnek is Veprik Róbert igazgatótól, küldje el nekünk, mi mindenre kíváncsi, akár kommentben, e-mailben vagy Facebook-oldalunkon.

Évről évre érdekességekkel készül a gyermeknapra a Szegedi Vadaspark. Veprik Róbert igazgatótól megtudtuk, egy különleges papagájt fognak bemutatni a látogatóknak május 26-án vasárnap, melyet Magyarországon egyedül csak a szegedi állatkertben lehet megcsodálni. „Minden évben megpróbáljuk különlegessé tenni a gyereknapot, a 14 éven aluli látogatóink ezen a vasárnapon 300 forintos szakmai belépővel jöhetnek hozzánk, és 9-től 17 óráig számtalan játék és bemutató várja a családokat” – tette hozzá. Állatsimogató is lesz, szőrös, pikkelyes és kitines állatokkal lehet barátságot kötni, például tengeri malacot, bütykös csótányt, sőt még madagaszkári Duméril-boát is lehet simogatni. Fókatréninget is tartanak a megújult Zoo Típusú Találkozások program keretében 10.30-tól és 15 órakor. A Kövér Béla Bábszínház egy előadással kedveskedik a látogatóknak, a „Micsoda madár ez?” című mesével. Több állomásos, játékos akadályversenyen is részt vehet mindenki, aki szereti az izgalmakat, s a legügyesebbek értékes ajándékokat nyerhetnek. A gyermeknapi programkavalkádhoz kapcsolódik a DALERD Dél-alföldi Erdészeti Zrt. is.

Vass Sándor

vezérigazgató elmondta, az erdő és az ottani életközösség fontosságára szeretnék ráirányítani a gyerekek figyelmét. „Fontos tudni, az erdő amellett, hogy a természetnek otthont ad, különösen fontos, hiszen a legnagyobb széndioxid-megkötők a fák. Minden, ami a fából van, sokáig és tartósan megtartja az szén-dioxidot. Mindig azt mondjuk, és azt propagáljuk, hogy a jó erdőben, ami tulajdonképpen az erdészszakmának a terméke, alapvetően a legnagyobb közjószolgáltató” – hangsúlyozta. Vass Sándor hozzátette, az állatkerttel jó az együttműködésük, takarmányt szolgáltatnak a vadaspark lakóinak, illetve nálunk őshonos állatokat, amiket be szeretne mutatni az állatkert, akár adnak is nekik. A „Borjúfókák és társaik” címmel

gyermekeknek és fiataloknak kiírt

LEGO állatépítő verseny eredményhirdetése is gyermeknapon lesz, így a nevezőket is szeretettel várják a vadasparkba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.