Sport

Futsal: szombathelyi győzelmével bajnoki 4. az UTC

Futsal: szombathelyi győzelmével bajnoki 4. az UTC

2013. május 27., hétfő
Futsal: szombathelyi győzelmével bajnoki 4. az UTC
utc_szombathely23_gs

Történetének nem a legjobb, de kétségtelenül a leggólszegényebb mérkőzésén, taktikus játékkal bebiztosította 4. helyét az UTC a futsal NB I-ben.

A tavalyi 6. után kettőt előrébb lépve a 4. hely megszerzése volt a tét az UTC-nek a szombathelyi szezonzáró meccsen, ahol elsősorban az újszegediek játéka dominált, s a fiatal

Szentes-Bíró Tamás

hajszálnyival pontosabb befejezéseivel többször is megszerezhette volna a vezetést a vendég csapat. Végül a szegedi fölény az első játékrészben gólban is megmutatkozott,

Puskás Csaba

nagy erejű lövését Németh Krisztián nem tudta ártalmatlanítani a félidő derekán. A nem túl nagy iramú első felvonást lendületesebb második követte,

Tombácz Róbertnek

is több bravúrt kellett bemutatnia az UTC kapujában, miközben

Brinszky Adrián

legénysége két gólra tudta növelni előnyét

Hegyesi Zsolt

és

Dürgő Péter

remekbe szabott akcióját követően, utóbbi befejezésével. Az alapvetően sportszerű találkozó hajrájában második sárga lappal kiállították a hazaiaktól

Koronczai Rolandot

, ám az emberelőnyből nem tudott újabb gólt elérni az UTC. Ez is elég volt azonban, hogy győzzenek a Tisza-partiak, s megszerezzék a tabella 4. pozícióját. A diadal azért is volt fontos, mert a helyezésért versengő Gödöllői Bikák együttese nagy csatában 4-2-re nyerni tudott Budaörsön az aramis vendégeként, ám ez végül nem bírt jelentőséggel.

Férfi futsal NB I Felső-ági rájátszás 10. forduló:

Swietelsky-Haladás VSE - UTC Futsal Team 0-2 (0-1)

Szombathely, Arena Savaria, 150 néző. Vezette: Ábrahám, Czinder, Horváth Z.

Haladás:

Németh K. - Czeglédi, Horváth P., Halmos, Koronczai.

Csere:

Bogyó, Németh P., Bagó, Joó, Jáger, Egle, Schimmer.

Vezetőedző:

Pálmay Tamás.

UTC:

Tombácz - Trucz, Pataki, Hernády, Puskás.

Csere:

Dürgő, Hegyesi, Szentes-Bíró, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Puskás (8'), Dürgő (25').

Sárga lap:

Koronczai (24', 37'), ill. Trucz (34'), Puskás (39').

Piros lap:

Koronczai (37'). Brinszky Adrián:

"Megszereztük azt a pontot, pontokat, ami kellett a 4. helyhez, de mindkét csapatnak szeretnék gratulálni egész éves teljesítményéhez! Ma motiváltabban, s a ritmust is jobban találva futsaloztunk, s megérdemelt győzelmet arattunk, így a hosszú hazaút is hamarabb eltelik, s jó szájízzel zárhatjuk a szezont. Negyedik helyünk nem csak előrelépés, de nagyszerű siker is."

További eredmények:

Rába ETO FC - MVFC Berettyóújfalu 5-3 (3-3) Colorspectrum Aramis - Gödöllői Bikák/Vasas Phiten 2-4 (1-0)

A férfi futsal NB I Felső-ági rájátszásának végeredménye:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Rába ETO FC3029012135915487
2.MVFC Berettyóújfalu302127135785765
3.Colorspectrum Aramis3016410125972852
4.UTC Futsal Team3013611111120-945
5.Gödöllői Bikák/Vasas Phiten3014313112122-1042
6.Swietelsky-Haladás VSE309318112157-4526

Online közvetítésünk:

VÉGE!

40'

Kapus nélkül rohamoz a kiegészült Hali, de elveszítik a labdát. Az UTC nem siet. Magabiztosan tartják a labdát a srácok, lecsorog az idő. Győzelem, az UTC leggólszegényebb győzelmével megvan a 4. hely! Szép volt, fiúk!

39'

Visszarántásért Puskás kap sárgát.

38'

Nem tudja eddig gólra a váltani fölényét az UTC.

37'

Koronczai reklamál, sárga lap, s mivel van már neki, ez így bizony piros! Két perc emberelőny!

36'

Jáger az, aki gólra vadászik, 10-11 méterről nagy erővel bombáz kapura, de Tombácz a léc alá tartó löketet fölé üti.

35'

UTC időkérés. Még 5 percig kell megtartani az előnyt és meglesz a 4. hely az idei bajnokságban.

34'

Hernády remekül iramodik meg, elmegy a védő mellett, elhúzza a kapus mellett is, de oldalhálóba lő... Trucz kap sárgát.

33'

Egyértelmű kezezés történik a hazai hatoson belül, ezért bizony büntető járna, de továbbot int a spori. Aztán egy fault, ezt befújják, ez az 5. a hazaiaknál.

31'

Sikerül labdát szerezni, de inkább cserél az UTC, nincs kapura lövés, Németh is visszatér.

30'

Át is áll a Hali 5 a 4 elleni játékra, Horváth Péter ölt megkülönböztetőt támadásban.

29'

Újabb hazai fault, 4-2. Kezdi szorítani az idő, meg a faultok száma is a hazaiakat.

28'

3-2 - ez a faultok aránya a hazaiak javára, amikor időt kérnek. Szépen tartja a labdát, és igyekszik helyzeteket kidolgozni az UTC, a 2-0-s előny magabiztosnak tűnik.

27'

Horváth Péter ismét helyzetben, a hosszú sarokra lő balról, Tombácz remekül spárgázva lábbal véd.

26'

Megélénkül a meccs! Halmos Máté a hosszú oldalra lő keresztbe, csúszik be Horváth Péter, véd Tombácz.

25' GÓÓÓL!!! 0-2!

Hegyesi és Dürgő bolondítja a hazai védelmet! Ballack sarokkal gurít vissza Dürgőnek, aki 4-5 méterről kilövi a hosszút! 2-0 az UTC-nek!

24'

Hegyesi tényleg tarthatatlan, félpályán most Koronczai rántja le, ez már sárga lap.

23'

Hegyesi iramodik meg, nem bírják tartani, remek passz Szentes-Bírónak, akinek lövését Németh nagy bravúrral tolja felsőlécre!

22'

Hegyesit rúgja fel halmos, fault van, sárga nincs, csak szóbeli. Puskás lövi a szabadrúgást, de véd Németh, a kipattanóból nem sikerül helyzetbe kerülni. Az UTC dominál egyelőre.

21'

Az UTC kezdi a második félidőt.

SZÜNET!

20'

Beszorítja a halit az UTC, a mieink birtokolják a labdát, Tombi fel-fel megy támadásban egy-két labdaérintésre. Helyzet nincs, szünet van.

19'

Egy gyors hazai kontra fúj ébresztőt, a kapu elé belőtt labdára Halmos csúszik, de nem találja el jól, méterekkel gurul mellé.

18'

Határozottan leült a meccs, mintha a szünetet várnák a felek.

16'

UTC időkérés.

15'

Szentes-Bíró a labdával, de ezúttal nem jut lövéshez, belépnek elé. Ő egyébként a mezőny legfiatalabbja, hat nap múlva ünnepli 17. születésnapját. A hazaiak ifjonca Schimmer Zoltán, aki novemberben lesz 18 esztendős.

14'

Bogyó-bomba sistereg Tombácz kapujára 13 méterről jobbról, de a vendég kapus szögletre üti.

13'

Az időkérés után sem változik egyelőre a meccs képe.

12'

Hazai időkérés.

11'

Németh Krisztián fog magabiztosan egy hosszabb passzt. A hazai kapusra egyébként nem mondhatnánk hogy rutintalan, hiszen 1976-os születésű, amivel a csapat második legidősebb tagja. Rajta kívül Németh Péter is a rutint erősíti, mint korelnök, de Koronczai is 1980 előtti születésű. A legidősebb UTC-s a mai meccsen Puskás Csaba, aki 1981-es születésű.

10'

Kissé visszább vettek a csapatok a gól óta, mezőnyben zajlik a játék, a hazaiak beszedtek egy faultot, de a szabadrúgásból nem tudott veszélyeztetni az UTC.

8' GÓÓÓL!!! 0-1!

Puskás 9-10 méterről lő kapura, Németh kapus rajta van, úgy tűnik fogja is, de valahogy átcsorog a kezén a labda, gyakorlatilag beüti! Vezet az UTC!

6'

Dürgő ismét, most 10 méterről ő maga lő spiccel, véd a kapus, a kipattanóra Szentes-Bíró csap le, elfekteti Németh Krisztiánt, ám most sincs szerencséje, a kapufa tövét találja el... Benne van a gól ebben a fiúban, csak jöjjön is ki belőle!

5'

Taktikus játék, továbbra sem esnek egymásnak a felek. Dürgő remek passzal hozza helyzetbe az ifjú Szentes-Bíró Tamást, akinek lecsúszik a lövés, oldalháló!

4'

Tombácznak akad védeni valója. Kiegyenlített a játék.

3'

Németh Krisztián, a hazai kapus nagy kidobását a felugró Koronczai elől húzza le Tombácz. Aztán indít az UTC kapusa, Puskás robog, passza Hernádynak nagyon jó, jön is a lövés, de a kapus sarkán megpattanva csorog mellé a laszti.

2'

Mezőnyben zajlik a játék, óvatosan kezd mindkét fél.

1'

A hazaiak kezdik a meccset.

18.15:

No, de ne szaladjunk annyira előre! Hamarosan kezdődik tehát a mérkőzés, tartanak a bemutatások. Fehér-zöld-fehér - ez a Haladás szerelésének színe, tiszta fekete pedig az UTC-é.

18.10:

A mieink számára a 4. hely a tét, ami kettővel jobb eredmény, mint tavaly, s mindenképp nagydolog, pláne, ha mellé tesszük az idei és a tavalyi szezon egy-egy kupabronzérmét. A hazaiak egyébként felszabadultan játszhatnak már csak amiatt is, mert mint megtudtuk, névadó szponzoruk jövőre is kitart a csapat mellett, így bizonyára még komolyabban kell számolni a halival a 2013-2014-es idényben, mint eddig. Az biztos, hogy az NB I-es mezőny igencsak sűrűnek ígérkezik a következő idényben, reméljük az UTC is tudja tartani pozícióját majd.

18.05:

Lassan végéhez közeledik a bemelegítés. Mint az összeállításokon látható, a Hali összeszedett mindenkit, aki él és mozog, hogy szépen búcsúztassák a szezont hazai pályán. A csapat 6. helye a rájátszás kezdetétől nem forgott "veszélyben", hiszen viszonylag komoly ponthátárnyban volt a Szombathely még a dobogóért versengő csapatokhoz képest is.

18.00:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Rövidesen kezdődik a szezon utolsó előtti NB I-es felsőházi futsalmeccse az Arena Savariában.

A találkozó elé:

A szezonban ötödik, a bajnokságban negyedik meccsét vívja a két csapat. A bajnoki rajton aratott idegenbeli UTC diadalra a Haladás az alapszakasz második felének nyitányán Hegyesiék veretlenségének elvételével válaszolt Újszegeden, majd a rájátszásbeli szegedi találkozón döntetlent vívott a két, hasonló erőt képviselő gárda. Ami a mérleget a hétfő esti vendéglátók javára billenti, hogy a magyar kupa elődöntőjében nagy csatában őrölték fel a mieinket. A hazaiak számára a szép búcsú a tét, a Brinszky-legénységnek a 4. hely, hiszen az Aramis ellen nem jött össze az a legalább egy pont, ami ehhez kell, most Szombathelyen kell tehát begyűjteni azt, vagy marad a matek, és a drukk az Aramisnak, hogy a negyedórával később rajtoló, utolsó 2012-2013-as NB I-es meccsen legyőzze ősi riválisát, a Gödöllőt. Tombáczék hétfőn 10.30-kor kelnek útra Szombathelyre, ahol a találkozó 18.15-kor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.