Sport

Fogathajtás: Kettesben a Lázár-, négyesben a Dobrovitz-család az élen

Fogathajtás: Kettesben a Lázár-, négyesben a Dobrovitz-család az élen

2013. május 4., szombat
Fogathajtás: Kettesben a Lázár-, négyesben a Dobrovitz-család az élen
Fogathajtó Világkupa-forduló Fábiánsebestyénben

Kettesben a Lázár-, négyesben pedig a Dobrovitz-család áll az élen a szombati maratonhajtást követően a fábiánsebestyéni fogathajtó Világkupa-fordulóban.

A második napi versenyszámot a ketteseknél a hatszoros világbajnok

Lázár Zoltán

nyerte alig megelőzve bátyját, a hétszeres vb-aranyérmes, a Magyar Lovasszövetség elnökeként is tevékenykedő Vilmost, aki összetettben így is több mint öt ponttal vezet fivére fogatai előtt. Lázár Zoltán kihasználta azt az új szabályt, hogy egy versenyen két fogattal is indulhat, igaz az összetett végeredménybe majd csak az egyik számít bele. A négyeseknél ifjabb Dobrovitz József nyerte a maratonhajtást, ezzel összetettben feljött apja mögé a második helyre. Az egyesfogatoknál a 2010-ben vb-ezüstérmes lengyel Bartlomiej Kwiatek győzött maratonhajtásban, ahogy pénteken díjhajtásban is, így végső sikeréhez szinte kétség sem férhet. A magyarok számára a fábiánsebestyéni verseny - amelyen hét nemzet 53 fogata vesz részt - a ketteseknek vb-, a négyeseknek pedig Eb-válogató. A viadal vasárnap az akadályhajtással zárul.

Állás a maratonhajtás után:

egyesek:

1. Bartlomiej Kwiatek (lengyel) 115,23 hibapont 2. Bettina Jachs (osztrák) 144,28 3. Pál István 145,58

kettesek:

1. Lázár Vilmos 110,29 hibapont 2. Lázár Zoltán (II.) 115,50 3. Lázár Zoltán (I.) 115,77 4. Nagy Tibor 118,21

négyesek:

1. Dobrovitz József 138,75 hibapont 2. ifj. Dobrovitz József 140,13 3. Váczi István 146,95

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.