Közélet

Ismét járnak a szegedi Pesa-villamosok

Ismét járnak a szegedi Pesa-villamosok

2013. május 15., szerda
Ismét járnak a szegedi Pesa-villamosok
pesa_swing_proba_itb-02

A Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével csütörtök reggel újraindulhat a szegedi Pesa-villamosflotta - közölte a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-vel.

Tóth István Tibor

elmondta: a korábbi szoftver-meghibásodás miatt indított vizsgálat és javítás lezárult, megkapták az engedélyt a villamosok újbóli üzembe állítására, így csütörtökön üzemkezdéskor ismét elindul a kilenctagú Pesa-flotta. A villamosok szoftverhiba miatt két hete álltak le, majd a program frissítése után 1000 kilométeres próbautat tettek meg az egyik járművel. Ez azonban újabb hibát jelzett, így a szoftver újabb módosítása után a múlt héten újraindult a teszt. A második beállítás már jól sikerült, így nincs akadálya, hogy visszakerüljenek a forgalomba a járművek. Az ügyvezető korábbi tájékoztatása szerint 10-20 millió forint kötbért kaphat a cég a meghibásodás miatt, de a pontos összeget még vizsgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.