Közélet

Cséfalvay: aktív iparpolitikára van szükség

Cséfalvay: aktív iparpolitikára van szükség

2013. május 31., péntek
Cséfalvay: aktív iparpolitikára van szükség

A belső piacok erősítése mellett az aktív iparpolitika szükségességére hívta fel a figyelmet Cséfalvay Zoltán, a fennállásának 25. évfordulóját pénteken ünneplő Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. székesfehérvári telephelyén tartott jubileumi rendezvényen.

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára elmondta: a magyar tulajdonú cégcsoport ötven négyzetméteres helyiségből indulva ma már 70 ezer négyzetméteren végzi tevékenységét. Úgy vélte, hogy folyamatos fejlesztésekkel lehet negyed századon át sikereket elérni, talpon maradni és bővülni. Hozzátette: csak a Karsai Holdinghoz hasonló, állandóan megújuló vállalatok vihetik előre és tehetik még erősebbé a magyar ipart. Három évvel ezelőtt a kormány újraiparosítást hirdetett meg, a napokban pedig Brüsszelben egy konferencián az iparpolitikáért felelős uniós biztos is Európa újraiparosításának szükségességéről beszélt - emlékeztetett. Hozzátette: nem elég a belső piacok erősítése, a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése, aktív iparpolitikára van szükség.

Cser-Palkovics András

(Fidesz) polgármester hangsúlyozta, hogy a Karsai cégcsoport nem csak az adófizetés révén, hanem a társadalmi felelősségvállalás terén nyújtott kiemelkedő teljesítményével is aktív szereplője a város közösségének.

Radetzky Jenő,

a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke rámutatott, hogy a rendszerváltás hajnalán megnyílt a lehetőség a családi vállalkozások előtt, amelyek ma és a jövőben is a magyar ipar alap- és építőkövei lesznek. Karsai Béla cégtulajdonos köszöntőjében elmondta, hogy a 25 év sok küzdelmet hozott és "minden nap egy téglát kellett a helyére tenni ahhoz, hogy előre haladjanak". A Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. jogelődje 1988-ban Székesfehérvár-Kisfaludon hozta létre első üzemét. A száz százalékban magyar tulajdonosi háttérrel bíró cégcsoport jelenleg nyolc tagvállalattal, kilenc telephelyen ad munkát közel 800 alkalmazottnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.