Közélet

Az alapellátás az egészségügyi béremelés vesztese

Az alapellátás az egészségügyi béremelés vesztese

2013. május 24., péntek
Az alapellátás az egészségügyi béremelés vesztese

Az egészségügyben várható béremelés mintegy 30 milliárd forintjából alig több mint 6 milliárd forint juthat a háziorvosoknak és a védőnőknek - írja a Népszabadság pénteki számában.

Selmeczi Kamill

, a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke elmondta, az államtitkárságnak jelezték, hogy a 6,1 milliárd forint nem elég az alapellátásban dolgozó jövedelmének rendezésére. A szövetség elnöke sérelmezte, hogy a pénzelosztási elvekkel ezúttal is a kórházban, a szakrendelőben dolgozó orvosokat preferálják - számol be a napilap.

Éger István,

a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint is az alapellátás a nagy vesztes, mivel a béremelésre szánt 30 milliárdos összeg elosztásáról szóló egyeztetéseken 29,8 milliárd forintot "elköltöttek" a szakorvosi, a rezidensi, a szakdolgozói jövedelmekre - írja Népszabadság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.