Közélet

Sör, virsli és csótánysimogatás a szegedi majálison + VIDEÓ, FOTÓK

Sör, virsli és csótánysimogatás a szegedi majálison + VIDEÓ, FOTÓK

2013. május 1., szerda
Sör, virsli és csótánysimogatás a szegedi majálison + VIDEÓ, FOTÓK
Majus 1 liget_MJ 131

Igazi fiesztahangulat költözött az újszegedi ligetbe május 1-jén, sok ezren piknikeztek a szabadban, vurstli, eszem-iszom és a vadaspark "vadjai" is jelen voltak.

Az Erzsébet-ligetben már kedden este megkezdődött a buli, szedán pedig egész nap színes forgatag várta a szegedieket, vásárosok, vurstlisok, pecsenyések, kocsmárosok. Minden, ami kell egy igazi május elsejéhez. A helyszínen ott voltak kollégáink is az All In Party Radio munkatársaival együtt, és élőben tudósítottak, a SZEGEDma TV rövidebb, a Telin TV hosszabb videó-összeállítást készített a nap eseményeiről.

21.00:

A hangulatra nem lehet panasz, az este már a bulié, szól a zene, a Bon Bon és az Útközband zenekar nyomja a talpalávalót. Bár a szerda nem éppen a szórakozás napja, de erre rácáfolnak a szegediek, akik a sörös, virslis nap végén igazán elengedték magukat... Jövőre ugyanitt, ugyanekkor!

Nézze meg a SZEGEDma TV videóját a majálisról!

http://www.youtube.com/watch?v=1yCo6Ln5Li8

15.00:

A szerkesztőség klaviatúraütögető fele lassan készülődik már az online-sportközvetítésekre. A fociban nincs majális: a Szeged 2011 - Debrecennel és az Algyő - Kiskundorozsma összecsapást adjuk le portálunkon, előbbi mérkőzés 17.30-kor, utóbbi 17-kor kezdődik. De a standon még ott lesznek kollégáink, aki a ligetbe tart, látogasson el hozzánk.

14.00:

"Szeretem ezt a retró hangulatot, úgy döntöttünk, hogy ma kijövünk a családdal, és a hagyományos sör-sült kolbász párosítással adózunk a munka ünnepének oltárán" - mondta mosolyogva Kőszegi Dénes állatorvos, aki mikor a kiadás felől érdeklődtünk hozzátette, hogy "egy tízest" szántak a mai napra feleségével és kislányukkal. Az ebéddel, egy dodzsemmel és egy forgózással már túl vannak a büdzsé felén, és a lufi, még egy kis játék, no meg a desszert hátravan. "És még két korsó sör" - tette hozzá mosolyogva az állatorvos.

13.00:

Igazi majálisi hangulat költözött Újszegedre, a színpadon magyar nótákat játszik Báder Béla és zenekara, sokan, mint a régi szép időkben, plédeket hoztak, és piknikezve fogyasztják ebédjüket.

12.30:

A pártok - ahogy minden évben - most is bevetették magukat. Az MSZP az élelmiszerárak áfájának 5 százalékosra történő leszállításáért gyűjt, virslivel kedveskedik híveinek, a Fidesz a rezsicsökkentés támogatásáért száll síkra. "Még sosem láttam élőben a polgármester urat" - mondta egy mellettünk elhaladó pár férfi tagja, mikor Botka László épp a ligeti látogatására készülődött. "Nem is veszítettél semmit..." - érkezett a válasz a pár hölgy tagjától, utalva arra, hogy nincs túl jó véleménnyel a politikusokról. A szocialisták szomszédságában a Demokratikus Koalíció is kitáborozott, ahogy a fősoron a Munkáspárt is. "Ez a ti ünnepetek, nem?" - hangzik a kérdés, mire a párt egyik aktivistája így felel: "Azért vagyunk itt, csak azt nem értjük, a többi párt mit keres a ligetben". Az LMP a SZEGEDma.hu sátra mellett a Szegedre tervezett biomassza-erőművel kapcsolatos írásait mutatja be. A Jobbik kiadványait szórja, lufikat ajándékoz, és virslit főz szimpatizánsainak.

11.40: Végigjártuk a büfésort, és amolyan virtuálisan magunkba tömtünk vagy 3 kiló kaját. A sült kolbász 10 dekája 400 forint, ahogy a sült halé, oldalasé is, de a hurka és a csirke már 300-at kóstál. Szemmel befaltunk egy dönert pitában 790 forintért, hot-dogot 350-ért, de ugyanennyibe került 10 deka sült krumpli is, hamburgert 600-ért vehettünk volna. Még fért egy sima lángos 290, és egy sajtos-tejfölös 400 forintért, na meg egy gyrostál 1350 forintért. Desszertként néztünk vattacukrot 400, nagy kürtöskalácsot 800 forintért, fagyit 160 forintos gömbáron. A csapolt sör átlagban 350 forint, de zsombói házit kaptunk 290-ért is, 5 deci üdítőt 400 forintért vehettünk. Egészségünkre! 11.00: Az MSZP standjánál megjelent polgármesterünk, Botka László is, aki családjával tett egy kört. Az önkormányzati képviselők közül találkoztunk még Szentistványi Istvánnal (LMP), és az MSZP táborából Kozma Józseffel, Ménesi Imrével, Kónya Gáborral. 10.30: Nagy érdeklődés övezte a vadaspark kitelepülését, tengerimalac, teknős, egy tekergő boa és dél-amerikai óriáscsótányok kerültek az asztalra. Utóbbiakról Pintér Tibor zoopedagógus elmondta, hogy nagyon érdekes a fejlődésük, mikor kinövik a rovaróvodát, nem bebábozódnak, hanem hófehérek lesznek, majd felöltik az iskolás ruhájukat, és szép barnák lesznek. 10.00: Üdvözöljük olvasóinkat az Erzsébet-ligetből, az idő igen kegyes a majálisozókhoz, nyári meleg, kellemes szellő fújdogál, és már reggel 10 előtt tömeg van a platánok alatt. A SZEGEDma és a Telin TV sátra már áll a Tappancs, a Szegei Vadaspark, az LMP és az MSZP standjainak ölelésében. Nemsokára megnézzük, mennyiért is kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat, és természetesen felkutatjuk a Munkáspárt standját is.

A majális programja:

9.00 Kézműves-foglalkozások, családi programok, csapatjátékok 11.00 Grimmbusz gyermekszínház 12:00 Kézműves foglalkozások, családi programok, csapatjátékok 12:00 Báder Béla és zenekara – Magyar nóta csokor 14.30 Akrobatikus torna 14.45 Kozmosz Egyesület – Kroki Roki Tánccsoport 15:30 Creative Dance Club 16:00 Papes Béla Interaktív 17:30 Dodgem Együttes-koncert 19:00 Stone 20:00 Bon Bon-koncert 22:00 Útközband-koncert

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.