Közélet

A hétvégén záporos, zivataros idő várható

A hétvégén záporos, zivataros idő várható

2013. május 9., csütörtök
A hétvégén záporos, zivataros idő várható
eso04_gs

Pénteken eleinte még sok napsütésre lehet számítani, de délutántól egyre több helyen várható zápor, zivatar. Emellett lehűlésre is készülni kell, néhol csak 14-15 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Mint kifejtették: pénteken eleinte kevés lesz a felhő és sokat süt a nap. Délután a Dunántúlon már többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a késő délutáni óráktól egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Emellett napközben a szél is megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között alakul. Szombat délelőtt inkább csak a Dunántúlon, délután már a Duna-Tisza közén is várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél északnyugatira fordul, és a Dunántúlon megerősödik. A minimumhőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A nappali maximumok nyugaton várhatóan 14 és 20, másutt 21 és 29 fok között alakulnak. Vasárnap is nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak rövidebb időre süthet ki a nap. Több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős, a Dunántúlon viharos széllökések kísérhetik. A leghidegebb órákban 10 és 15 fok lehet. Napközben általában 15-20 fokig emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lehet kissé melegebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.