Közélet

A Dóm téren reggelizett több száz bringás + FOTÓK

A Dóm téren reggelizett több száz bringás + FOTÓK

2013. május 9., csütörtök
A Dóm téren reggelizett több száz bringás + FOTÓK
kerekparos_reggeli0_gs

Üdítőt és kakaós csigát osztottak ajándékba a szegedi kerékpárosoknak és megköszönték nekik, hogy bringával járnak munkába.

A Magyar Kerékpárosklub idén országszerte már 26 helyszínen várta bringás reggelivel a kerékpárral munkába tekerőket május 9-én a „Bam! Bringázz a munkába!” kampány keretében. Négy évvel ezelőtt egy nyilvános szabadtéri helyszínen kezdődött reggel-osztás szokása immár hagyománnyá vált: az alkalmak során fokozatosan mind több helyszín csatlakozott a főhelyszín mellé, ezért idén egy időben 13 budapesti és 13 vidéki helyszínen várták a kerékpárral reggel munkába indulókat. Az eseményt a kerékpárosklub helyi területi szervezetének aktivistái szervezték, de az utóbbi néhány alkalommal néhány önkormányzat, intézmény, cég is becsatlakozott, akik mind anyagilag, mind szervezéssel, koordinációval hozzájárultak a reggeli létrejöttéhez.

A belvárosban 10 perc alatt bárhova eljuthatunk két keréken

Szegeden a Dóm téren osztottak üdítőt és péksüteményt illetve az MK-kisokos című kiadványt, ami minden kérdést és a rá adott választ tartalmazza, ami a bringázással kapcsolatos. „Én télen-nyáron cangázok, egyedül a szakadó eső az, ami miatt leszállok a nyeregről, napi 40-60 percet tekerek átlagban. Szerintem ez a legésszerűbb városi közlekedési eszköz, a belvárosban 10 perc alatt el lehet jutni bárhonnan, bárhova” – mondta el portálunknak Martonosi Károly, aki a munkahelyére igyekezett épp, reggel 8-kor kezd, Újszegedről érkezik és elmondása szerint 15 perc alatt kényelmesen beér a Főfasori lakásából a Tisza Lajos körútra. A „Bam! Bringázz a munkába!” kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg a Kerékpáros Magyarország Program keretében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a kampány kezdeményezője és a védjegyoltalom jogosultja hozzájárulásával. További infókat

ITT

olvashat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.