Bulvár

4,63 millió forint bírság az országos közúti ellenőrzésen

4,63 millió forint bírság az országos közúti ellenőrzésen

2013. május 18., szombat
4,63 millió forint bírság az országos közúti ellenőrzésen

Öt megyében és a fővárosban tartott összehangolt közúti ellenőrzéssorozatot több hatóság május 14-16. között, az akcióban több mint 600 esetben intézkedtek és 4,63 millió forint bírságot szabtak ki - közölte a katasztrófavédelem a honlapján szombaton.

Az ellenőrzések célja az volt, hogy felderítsék a nemzetközi és belföldi illegális veszélyes és nem veszélyes szállítmányokat, feltárják a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítmányokat, különös tekintettel a külföldről Magyarország területére belépőkre. A "DISASTER-ADR" elnevezésű akcióban Budapesten, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében, összesen 76 helyszínen tartottak ellenőrzéseket. Ezekben a katasztrófavédelem mellett a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzeti Közlekedési Hatóság, valamint a fővárosi helyszíneken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is közreműködött. Az ellenőrzésekben 1641 szakember vett részt. Az akció során összesen több mint 4365 járművet vizsgáltak meg a hatósági szakemberek, ezek közül 756 jármű szállított az ADR hatálya alá tartozó veszélyes árut. A hatóságok együttesen több mint 600 esetben, vagyis az ellenőrzött járművek 14 százalékánál intézkedtek. A három nap alatt több mint 130 féle szabálytalanságra derült fény. Hét bírságoló határozatot adtak ki az ellenőrök, összességében 4,63 millió forintnyi bírságot szabtak ki. A többi szabálytalanság esetében a közigazgatási hatósági eljárás szabályainak megfelelően erre ezt követően kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.