Bulvár

Hidrogén-peroxid szivárgott az M5-ösön, helyreállt a közlekedés (FRISSÍTVE)

Hidrogén-peroxid szivárgott az M5-ösön, helyreállt a közlekedés (FRISSÍTVE)

2013. április 24., szerda
Hidrogén-peroxid szivárgott az M5-ösön, helyreállt a közlekedés (FRISSÍTVE)

Egy hidrogén-peroxidot szállító jármű tartálya szivárgott az M5-ös autópályán, ahol a rendőrség mindkét irányban lezárta az utat Szegednél. Fél egyre véget ért a pályazár.

13.45: A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye:

Az M5-ös autópályán közlekedett Szeged irányába egy magyar teherautó, amely rakterében különböző veszélyes anyagokat szállított. A sofőr Balástya térséggében rendellenességet észlelt, ezért a leállósávra félre állt, és akkor vette észre, hogy az egyik, egy köbméteres tartály megsérült, és a benne szállított hidrogén-peroxid egy része hiányzik. A katasztrófavédelem helyszínre érkező egységei a rendőrséggel közösen gondoskodtak a terület biztosításáról és az autópálya lezárásáról, a rendőrök forgalmat a régi 5-ös útra terelték. A felderítés során kiderült, hogy a járművön szállított többi tartály - amelyekben hangyasav és salétromsav is volt – sértetlenek voltak, és intézkedés történt egy ép tartály helyszínre szállításáról is. A tűzoltók teljes légzés- és bőrvédelemmel egy hordószivattyú segítségével a sérült tartályban maradt veszélyes anyagot az ép tartályba emelték át, amelyet a teherautóval együtt az eredeti célpontra, egy algyői cég telephelyére kísérték. A környezetbe jutott hidrogén-peroxid semlegesítéséről a katasztrófavédelem és az autópálya kezelője közösen gondoskodott, a kijutott vegyület azt elnyelő anyaggal felitatásra került, amelyet ártalmatlanítani fognak. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárást indított annak kiderítésére, hogyan sérült meg a tartály. Az eset során személyi sérülés nem történt, és a vegyületből sem jutott ki a környezetet károsító mennyiség.

12.31:

Véget ért a veszélyes anyagot szállító jármű műszaki mentése az M5-ös autópálya Szeged-Észak kihajtója közelében, így a forgalom mindkét irányban megindult. A rendőrség ezúton is köszöni a járművezetők türelmét és együttműködését.

12.07:

Budapest felé megindult a forgalom az M5-ös autópályán, Röszke felé továbbra is teljes pályazár van kb. 13 óráig. Elhárították a veszélyes anyag szivárgását a Katasztrófavédelem szakemberi az M5-ös autópálya Szeged-Észak kihajtójának közelében. A Budapest felé tartó forgalom már megindulhatott. A Röszke felé tartó járműveket még körülbelül 13 óráig a rendőrök Balástyánál a régi 5-ös útra terelik. A sofőrök Szeged-Északnál térhetnek vissza a sztrádára.

10.05

Megindult a forgalom Budapest felé az M5-ös autópályán. A Szeged-Észak közelében szivárgó tartályok műszaki mentesítése idejére azonban az autópályát ismét mindkét irányban le kell majd zárni. Jelenleg a Budapest felől Röszke irányába tartó autókat a rendőrök Balástyánál kiterelik az autópályáról. A sofőrök a régi 5-ös útról a Szeged-Északi felhajtónál térhetnek vissza a sztrádára.

9.35

A rendőrség a forgalmat mindkét irányban a régi 5-ös útra tereli. A Katasztrófavédelem munkatársai a mentesítést megkezdték. Annak befejezéséig a rendőrség a forgalmat Balástyánál kitereli az autópályáról a régi 5-ös útra. A sztrádára a Szeged-Észak felhajtónál térhetnek vissza az autósok - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.