Bulvár

Varázsoljunk tavaszt otthonunkba! + FOTÓK

Varázsoljunk tavaszt otthonunkba! + FOTÓK

2013. április 13., szombat
Varázsoljunk tavaszt otthonunkba! + FOTÓK
haloszoba-1

Lassan elvonul a tél esős, homályos mindennapjaival – és beköszönt a várva várt tavasz. Adjuk jelét környezetünkben is az évszak minden szépségének!

Élesszük újjá otthonunkat, tegyük világossá és légiesen könnyűvé! Itt az idő, hogy elcsomagoljuk a telet, és friss megjelenést adjunk lakásunknak. Az alábbi pár hasznos tippel segítünk ebben a munkában.

1. Indítsunk tiszta lappal!

Először is tüntessünk el minden piszkot, amit a tél maga mögött hagyott. Ahogy a nagyanyáink tanították: mindig kezdjük kintről, befelé haladva. Poroljuk le és mossuk át az ablakokat, engedjük, hogy beragyogja a napfény. Sikáljuk át a padlót, poroljuk ki a szőnyegeket, és kukkantsunk be az ágy alá is. Ilyenkor tesznek nagy szolgálatot a száraz-nedves porszívók és takarítógépek, melyekkel garantáltan nem „keverünk” nagy port. Illatosított takarítófolyadék használatával pedig könnyedén üde virágillatot is varázsolhatunk. Töröljük át bútorainkat, de ne csak a polcokat, a függőleges részeket is! Közben szabaduljunk meg mindentől, amire nincs már szükségünk. Meg fogunk lepődni, hogy életterünk milyen gyorsan felfrissül.

2. Száműzzük a telet a padlásra és a pincébe!

balkon-2

A takarítás során összegyűjtött karácsonyi dekorációt, a kitisztított téli kabátokat és lábbeliket csomagoljuk össze, és cseréljük le könnyű cipőkre, esőkabátra, széldzsekire. Nem lesz szükségünk tovább a téli felszerelésekre sem: szedjük össze a jégkaparókat, hólapátot, téli gumikat és tegyük el a következő szezonig. Ha tehetjük, könnyítsünk gardróbunkon is. A vastag téli nadrágok, mamuszok, pulóverek, kesztyűk, sálak helyét adjuk át az átmeneti, tavaszias daraboknak. Ruhatárunkat egy levendulás illatpárnácskával is frissíthetjük, mely nemcsak a rossz szagokat, de a molyokat is garantáltan távol tartja. A szekrény belső ajtajára ragasszunk tükörfóliát, vagy vidám, virágos képeket, így mindig jobb kedvre derülünk, ha reggel még félálomban kinyitjuk a szekrényt.

3. Fényt!

A sötét tónusokat váltsuk vidám, fényvisszaverő színekre a lakásban mindenütt. A sűrű szövésű, nehéz takarókat, paplanokat cseréljük könnyű ágyneműkre. A függönyöket se árt egy évben legalább kétszer felfrissíteni: mossuk ki őket, s még vizesen, illatosan tegyük vissza helyükre, vagy váltsuk leheletkönnyű, világos színűekre, hogy még jobban átjárja a helyiségeket a napfény. A terítők és díszpárnahuzatok cseréjével is gyorsan szemet gyönyörködtető változást érhetünk el. Ne felejtsük ki a konyhát sem: virágos és kerti motívumos konyharuhákkal, székpárnahuzatokkal és kiegészítőkkel dobhatjuk fel. Étkezéseinket is feldobhatjuk néhány aprósággal: elég csak pár olcsón kapható, színes melamin tálka, papírszalvéta vagy tányéralátét, mely utóbbit akár magunk is elkészíthetjük filcanyagból, például virág vagy madárformák rátűzésével.

4. Virágba borulás

fofoto-1

A tavasz igazi jele, mikor az első virágok szirmot bontanak. Tegyük el a téli gyertyákat, illóolajokat, potpourrikat, és válasszunk helyettük valódiakat. Hajtassunk jácint és nárcisz hagymákat egy szép kaspóban vagy üveghajtatóban, így hamarabb gyönyörködhetünk kedvenc virágainkban. Szedjünk kedvenc virágainkból egy csokorra valót legkedvesebb vázánkba is. Tegyünk belőle az asztalra, a komódra, vagy az ablakba, párkányokra is, hogy akármerre megyünk a lakásban, friss virágillat emlékeztessen arra, hogy itt a jó idő. Egy szép nagy padlóvázába állítgatott különböző virágos és barkaágak szintén üde színfoltjai lehetnek otthonunknak. Akiknek van egy kis erkélyük vagy teraszuk, kitehetik a konyhaablakban nevelgetett fűszernövényeket, valamint a muskátlikat, leandereket is. Velük együtt költözzünk ki mi is: lassan elővehetjük kerti bútorainkat. Poroljuk le, vagy mossuk át langyos vízzel, majd ha megszáradtak, ékesítsük vidám díszpárnákkal, terítővel. Munkánk végeztével pedig nincs is más dolgunk, mint hátradőlni nyugágyunkban, és élvezni az első tavaszi napsugarakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.