Bulvár

Tavaszidéző tejfölös-zöldhagymás muffin

Tavaszidéző tejfölös-zöldhagymás muffin

2013. április 10., szerda
Tavaszidéző tejfölös-zöldhagymás muffin

A hosszú téli időszak megviselte testünket és lelkünket, szervezetünknek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége. Vágyunk a frissen harsogó zöldségekre, gyümölcsökre, ám a kínálat most még nem teljes, jóformán zöldhagymából és retekből áll. Különböző magvan hozzáadásával azonban igen egyszerűen és olcsón készíthetünk rostban gazdag, és ízletes uzsonnát. A frissen sült zöldhagymás muffin illata pedig még ezekben az esős napokban is garantáltan tavaszt idéz otthonunkba.

Hozzávalók (18 darab muffinhoz): - 30 dkg liszt - 2 teáskanál sütőpor - fél evőkanál só - 1 nagy tojás - 2 dl tejföl - 1 dl natúr joghurt - 4 dkg vaj - 10 dkg reszelt sajt - maréknyi zöldhagyma zöldje - 3 evőkanál napraforgómag Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, a napraforgómag felével és az aprított zöldhagyma szárával. Egy másik tálban villával felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot és a megolvasztott vajjal együtt összekeverjük. A nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez öntjük, és alaposan összedolgozzuk. A muffin sütő mélyedéseit alaposan kizsírozzuk-lisztezzük (vagy papír kapszlit teszünk mindegyikbe), majd mindegyiket körülbelül kétharmadáig megtöltjük tésztával. Tetejüket megszórjuk a maradék napraforgómaggal, pluszban tehetünk rá némi reszelt sajtot is. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 190 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.