Közélet

Tárki: magabiztos Fidesz-előny, kicsit javított az MSZP

Tárki: magabiztos Fidesz-előny, kicsit javított az MSZP

2013. április 24., szerda
Tárki: magabiztos Fidesz-előny, kicsit javított az MSZP

Némileg csökkent a pártpreferenciájukban bizonytalanok aránya áprilisra a Tárki adatai szerint. Az egy hónappal korábban mértekhez képest kicsit növekedett az MSZP tábora és ugyanilyen mértékben csökkent az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség támogatottsága - derül ki a véleménykutató közléséből, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.

Az ezer fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatás eredménye szerint továbbra is jelentősen vezet a többi párttal szemben a Fidesz-KDNP, a teljes népességen belül (egy százalékpontos növekedés után) 24 százalékon állnak, a pártválasztók körében 48 százalékon. A második helyen álló MSZP aránya 11 (a múlt havi 9 után) és 21 százalék. Minden parlamenti frakcióval rendelkező párt profitált némileg abból, hogy 51-ről 49 százalékra csökkent a bizonytalan és választását el nem áruló szavazók aránya. A Jobbik 9 százalékon áll a teljes népesség körében, míg a pártválasztók között 17 százalékon, az LMP adatai ugyanakkor 2 és 3 százalékos támogatást mutatnak. Az Együtt 2014 - PM a teljes népesség körében 4, míg a pártválasztók között 7 százaléknyi támogatásra számíthat, a Demokratikus Koalíció továbbra is 1 százalékon áll a teljes népesség körében, a pártválasztók között pedig 2 százalékon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.