Bulvár

Szépüljünk a természettel!

Szépüljünk a természettel!

2013. április 17., szerda
Szépüljünk a természettel!
viragos

A természet körforgásával bennünk is felébred a vágy, hogy külsőnk is megújuljon, ismét régi szépségében tündökölhessen. 13 szépségtippünk garantáltan frissé tesz – a lábujjaitól egészen a feje búbjáig.

1. Energiát a hajnak

A kemény mínuszok és a sapkaviselés miatt a hajszálak töredezetté válhatnak. A panthenol nevű hatóanyag (a legtöbb samponban megtalálható) optimális nedvességet biztosít a hajszálak belsejének, és élettel telivé teszi a száraz fejbőrt. Ha pedig hetente-kéthetente egy tápláló hajpakolást is felteszünk például tévézés közben, hajkoronánk hamar a régi fényében ragyog majd!

2. Szupervitamin

narancs

Egy finom, lédús narancs reggelente, egy frissítő grépfrút az étkezések között – és máris sokkal szebb lesz a bőrünk. Hogy miért? C-vitamin nélkül nem képződik elegendő kollagén (ami a bőr kötőszövetének alapanyaga), emiatt a bőr rugalmassága fokozatosan csökken. A C-vitamin antioxidánsai ezenkívül a bőr öregedését is gátolják.

3. A bőrradír fiatalít

Amikor eltávolítjuk a felső bőrréteget, az alsók sejtjei „üzenetet” kapnak: azonnal induljanak és helyettesítsék azt! Vagyis a friss, üde bőr gyorsan a felszínre kerül, a szürkés, tompa árnyalat eltűnik. Válasszuk a bőrtípusunknak megfelelőt a drogériákban kapható bőrradírok közül. Száraz és érzékeny bőrre inkább a hab állagú, nyugtató összetevőket tartalmazó termékek javasoltak. Normál és zsíros arcbőr esetén már az apró, kemény szemcséket tartalmazó készítményeket is használhatjuk. Ami mindig tilos: a szemkörnyék finom bőrének radírozása. Arcradírt mindig estére célszerű alkalmazni, használata után pedig ne felejtsük el egy intenzív, magas hatóanyag-tartalmú arcpakolást, vagy arckrémet feldobni, hogy az éjszaka folyamán bőrünk feltöltődhessen.

4. Olaj a lábakra

láb01

A vastag zokni és a meleg csizma a lábak téli börtöne. Ahhoz, hogy lábaink ismét ápoltak és selymesen puhák legyenek, hetente egyszer áztassuk őket 15 percig 5 evőkanál jojoba vagy olívaolajjal elkevert meleg vízbe. Ez az egyszerű lábfürdő tökéletesen képes szabályozni a bőr nedvességtartalmát. Ezt követően masszírozzuk át lábfejünket egy kevés glicerines-mentás lábkrémmel, az ujjaktól kezdve a sarok bőréig.

5. Selymes kezek

Az extrém hőmérséklet-ingadozások a kezeken is nyomat hagynak, hiszen a körömágybőr szárazzá, repedezetté válik. Hetente egyszer melegítsünk fel egy lábasban némi napraforgó- vagy olívaolajat. Ha langyosra hűlt, mártsuk bele a kezünket, vagy finom ecsettel vigyük fel a zsiradékot a bőrre, különösen a körömágybőrre. Három-négy perc elteltével gyengéden masszírozzuk át a kezeinket, végül itassuk le róla a felesleget.

6. Hidratálás, hidratálás, hidratálás

A fűtés, és a zárt, hosszú ruházat szárazzá és érzékennyé teszi a bőrt, amin így még az apróbb ráncok is feltűnőbbé válnak. Bőrünk szomjazza a nedvességet, ezért kényeztessük akár minden fürdés, tusolás után hidratálókrémekkel és pakolásokkal!

7. Púdert az arcra!

smink2

A hideg évszak után az arcbőr gyakran sápadtnak és fáradtnak tűnik, ám a földszínű, lágy púder napsütötte külsőt kölcsönöz neki! Egyszerűen vigye fel egy ecset segítségével, laza mozdulatokkal dolgozva.

8. Mézes trükk

Keverjünk össze 1 teáskanál mézet 2 evőkanál joghurttal és 2 teáskanál cukorral. A masszát alaposan masszírozzuk be a bőrbe, majd langyos vízzel öblítsük le. A tejsav mélytisztító hatású, a méz pedig csökkenti a gyulladásokat, és fényt ad a bőrnek.

9. Narancsvidék

Kevés mozgás + túl sok szénhidrát és zsír = cellulitis. Masszírozzon körkörös mozdulatokkal narancsbőr elleni készítményt a problémás területekre, majd a hüvelyk- és mutatóujja segítségével csipkedje át a bőrt ezeken a helyeken, élénkítve ezzel a vérkeringést.

10. Egészséges barnaság

Ha már alig várjuk, hogy kibújhassunk a téli ruhadarabokból, és újra szoknyát viselhessünk, még időben tegyük egészségesen ragyogóvá az eddig eltakart, sápadt bőrfelületeket. Ebben rengeteget segíthetnek az önbarnító krémek, ám használatuk előtt mindenképpen radírozzuk le az elhalt hámsejteket a bőrről és szőrtelenítsük a lábakat, különben nem lesz egyenletes a végeredmény. Tudta, hogy a barnaság optikailag karcsúsít, és ilyenkor a bőre, illetve az egész teste feszesebbnek tűnik?

11. A citrom erejével

Keverjük össze 3 evőkanál tejszínnel 1 citrom kifacsart levét. Az elegyet öntsük a fürdővízbe. Legalább 15 percig élvezzük a frissítő fürdőt.

12. Egy szemrevaló tanács

A tavaszi első napsugarak szinte sokként hatnak szemünkre, s máris elkezdünk hunyorogni. Előzzük meg a korai szarkalábakat és szemünk épségét: mindig legyen nálunk kedvenc napszemüvegünk.

13. A szépség belülről is fakad

napszemüveges lány2

Készítsük fel bőrünket a változásra olyan komplex szépségvitaminok szedésével, amelyek ismét életre keltik a sejtek mikrokeringését, többek között azt is megakadályozva, hogy az első tavaszi délutánon rögtön leégjünk. Nem utolsó sorban pedig gondoskodjunk a folyamatos dehidratálásról, ne felejtsünk el legalább 2-2,5 liter tiszta vizet meginni naponta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.