Sport

Röplabda: itthon küzd az NB I-ért az SZTE EHÖK SE + VIDEÓ

Röplabda: itthon küzd az NB I-ért az SZTE EHÖK SE + VIDEÓ

2013. április 19., péntek
Röplabda: itthon küzd az NB I-ért az SZTE EHÖK SE + VIDEÓ
szteehokse_ffiroplabda_08

Hatalmas lépést tehet az NB I-es tagság felé az SZTE EHÖK SE férfi röplabdacsapata, amely a hétvégén az NB II alapszakasz utolsó körének lesz házigazdája.

Remekül szerepel az NB II-es férfi röplabdabajnokságban az SZTE EHÖK SE nyáron alakult csapata, amely az alapszakasz, utolsó, szegedi rendezésű fordulója előtt a tabella 2. helyén áll, három pontra lemaradva az éllovas győriektől. "Elég fontos lesz ez a hazai torna. Ha vasárnap legyőzzük a Győrt 3-0-ra, akkor mi vagyunk az elsők, 3-1 esetén pontok és szettek is számítani fognak, minden más esetben maradunk második helyen" - vázolta a variációkat a SZEGEDma.hu-nak Bondor Tamás, aki szakosztályvezetői teendői mellett a csapat játékosa is egyben. "Ha ők is, és mi is hozzuk a szombati meccseket, akkor ez a vasárnap délelőtti találkozó lesz a döntő. Erre komoly esély van, a szombati ellenfeleket korábban mindkét csapat verte" - tette hozzá. A tornán a házigazdák mellett a szombathelyi SZOESE, a győri SZESE és a Kunhegyesi SE vesz részt, a csoport ötödik tagja, a Kaposvár junior gárdája szabadnapos lesz. Utóbbiaknak egyébként így már véget is ért a bajnokság, hiszen az élvonalba való felkerülésért vívandó rájátszásban értelemszerűen nem vehetnek részt, lévén az NB I-es csapat utánpótlásáról van szó. A május 25-i rájátszásban - a helyszín még nem ismert - az NB II-ben 1. és 4., valamint a 2. és a 3. helyen végzett csapatok csatáznak egymással a döntőért, a két győztes vívja a finálét a bajnoki címért. A győztes feljut az NB I-be, ahonnan idén nincs kiesés visszalépés miatt, de - mint a szakosztályvezető-játékostól megtudtuk - az sem kizárt, hogy a második helyezett is feljuthat - ez a szövetség későbbi döntésén múlik. "A csapat magját alkotó játékosok közül mindenki egészséges, természetesen elfoglaltságtól függ, milyen erőkkel tudunk részt venni a tornán, de mindenki számára abszolút fontossággal bír a hétvégi megmérettetés. Gőzerővel készülünk a Hattyas sori csarnokban napi egy edzéssel. Kicsit idegen a helyszín, alacsony teremről van szó, ezt meg kell szoknunk, ezért is készülünk ilyen intenzitással, bár több egyetemista korú játékosunk játszott már itt MEFOB-meccset. Köszönettel tartozunk a már NB II keleti bajnoknak számító női csapatunknak, akikkel tudtunk cserélni, hogy a héten a torna helyszínén, az Egyetemi Sportközpontban edzhessünk" - árulta el a csapat felkészüléséről Bondor Tamás.

A férfi röplabda NB II 5. fordulójának programja:

április 20., szombat:

13.00: SZTE EHÖK SE - Kunhegyesi SE 14.30: SZESE (Győr) - SZOESE (Szombathely) 16.00: SZESE - Kunhegyesi SE 17.30: SZOESE - SZTE EHÖK SE

április 21., vasárnap:

09.00: SZOESE - Kunhegyesi SE 11.00: SZTE EHÖK SE - SZESE http://www.youtube.com/watch?v=wR_qhTpjfvY

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.