Sport

Rögbi: három szegedi is bizonyított az U18-as Eb-n

Rögbi: három szegedi is bizonyított az U18-as Eb-n

2013. április 11., csütörtök
Rögbi: három szegedi is bizonyított az U18-as Eb-n

Befejeződött a FIRA AER U18 C-csoportos rögbi Európa-bajnokság Esztergomban. A magyar utánpótláscsapat a 3. helyen végzett csoportjában, miután a bronzmeccsen 13-3 arányban legyőzte Moldova korosztályos válogatottját.

A csapatban szegedi Gorillák három játékosa kapott helyet

Kovács Márk, Kómár Tamás

és

Kálmán Benedek

személyében. A torna alatt nyújtott kiemelkedő teljesítményük alapján a bronzmeccsen mindhárman a kezdőcsapatban kaptak helyet, és végig is játszották a mérkőzést. Kómár Tamás kiemelkedőt nyújtott a támadások szervezésében, Kálmán Benedek pedig a védekezés meghatározó embereként hívta fel magára figyelmet. A magyar utánpótlás-válogatott ezzel az eredménnyel 2014-ben is a C csoportban folytathatja a küzdelmeket. A szegedi rögbisek válogatottjai közül Kovács Márk és Kálmán Benedek április 28-tól már az U17-esekkel, Csehországban kezdik meg a felkészülést a további nemzetközi mérkőzésekre, ahol a magyar csapaton kívül a házigazdák, valamint Lengyelország és Németország legjobb utánpótlás-játékosai edző táboroznak egy hétig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.