Kultúra

Palócos húsvéthétfőt tartottak Ópusztaszeren + FOTÓK

Palócos húsvéthétfőt tartottak Ópusztaszeren + FOTÓK

2013. április 2., kedd
Palócos húsvéthétfőt tartottak Ópusztaszeren + FOTÓK

Jöjjetek „bujákodni”! Szeri ébredés a bujáki hagyományőrzőkkel címmel, a palóc tájegység jellegzetességeivel várták idén Ópusztaszeren az érdeklődőket.

Az idei húsvét egybeesik a szezonnyitással: vasárnaptól a nyári nyitva tartási rend szerint várta látogatóit a skanzen. A gazdag programkínálatban szerepelt hagyományos locsolkodás a skanzen házai között, különböző húsvéti kézművesfoglalkozások, óriásbábos vásári komédia, játékos tojáskeresés és játszóház is. Mindkét napon több helyen kínáltak az ünnephez kapcsolódó ételeket, italokat, valamint az emlékpark szomszédságában található Szeri Csárdában is ínycsiklandozó húsvéti ételkülönlegességekkel készültek. Az ÓNTE díszvendége Buják volt, és a palóc tájegység is bemutatkozott, valamint az újjászületés jegyében találkozott a divat és a hagyomány. A Bujáki Hagyományőrzők műsora mellett ugyanis húsvéthétfőn bemutatták

Bélavári Zita

divattervező bujáki motívumokat alkalmazó ruháit is. A modellek között szerepelt

Konkoly Ágnes

szépségkirálynő, a Miss Universe Hungary 2012 nyertese, aki Magyarország történetében először került be a top 10-be a Miss Universe világdöntőjében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.