Bulvár

Padlástól a pincéig: gyakorlat a makói hivatalban + FOTÓK

Padlástól a pincéig: gyakorlat a makói hivatalban + FOTÓK

2013. április 24., szerda
Padlástól a pincéig: gyakorlat a makói hivatalban + FOTÓK
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálati csoportjai a hagymaváros polgármesteri hivatalában.

A feltételezés szerint padláson elektromos zárlat miatt tűz keletkezett, amelynek oltását a gondnok sikertelenül kísérlete meg porral oltóval, ráadásul elesett és fejsérülése miatt eszméletét vesztette. A kiérkező egységek feladata volt az életmentés, a tűzoltás és a létrasugár szerelése is, mindezt légzőkészülékkel kellett végre hajtaniuk. A gyakorlat második részében füsttel telített, labirintusszerű helyszín várta a tűzoltókat. A pincében a felderítést és életmentés gyakorlására a polgármesteri hivatal egykor légópinceként is funkcionáló, romos pincéje ideális helyszínt biztosított, amelyben a tájékozódást füstgéppel tették nehezebbé a gyakorlat tervezői. A kedden és szerdán a gyakorlatot végrehajtó egységek bizonyíthatták, hogy a számos nehezítő körülmény között a rádióforgalmazás végrehajtása sem jelent gondot a számukra. Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.