Kultúra

Őskőkori barlang épül a Móra-múzeumban

Őskőkori barlang épül a Móra-múzeumban

2013. április 17., szerda
Őskőkori barlang épül a Móra-múzeumban
Osember_Plakat

Nagyszabású ősember-kiállítás készül a Móra Ferenc Múzeumban: a tárlaton az őskőkori leletek mellett egy 100 négyzetméter alapterületű barlang is látható lesz. A múzeum szakemberei már építik a monumentális installációt.

Az óriási méretű barlang megépítése közel egy hónapot vesz igénybe, ezért a múzeum szakemberei már múlt héten megkezdték a munkálatokat. A bő kétméteres belmagasságú barlangfolyosó kivitelezésén egyszerre többen is dolgoznak, hogy készen álljon az installáció az ősember-kiállítás május 2-i megnyitására. A tárlaton az ősember életét, mindennapjait ismerhetik meg a látogatók különleges, interaktív eszközök és leletek segítségével. A kiállítás rendezői főként iskoláskorú érdeklődőkre számítanak. Céljuk az, hogy a gyermekek számára a múzeum élményt nyújtó közeg legyen, ahol a múltat személyes valóságként élhetik át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.