Bulvár

Őrizetben a fenyegetőző csaló

Őrizetben a fenyegetőző csaló

2013. április 21., vasárnap
Őrizetben a fenyegetőző csaló

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen fogták el azt a 26 éves szerbiai állampolgárságú férfit, aki miután csalást követett el az egyik szegedi áruházban, még az őt visszatartó biztonsági őrt is megfenyegette.

A szerbiai férfi április 13-án társával úgy vásárolt meg kettő ütve fúrót és egy fűnyírót, hogy azok árcímkéjét átcserélték, így a valós ellenértéknél kevesebb összeget fizettek ki. Az áruház alkalmazottai 2013. április 20-án észlelték a csalást, amikor a két férfi visszatért az üzletbe, hogy a műszaki cikkek után megfizetett adót visszaigényeljék. Ekkor a biztonsági őr közölte velük, hogy feljelentik őket. A 26 éves férfit a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta, annak társa viszont autóval elmenekült. Őt a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a Rókusi körúton fogták el. A szerbiai állampolgárok ellen csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A 26 éves férfi még este visszatért az áruházba, ahol az őt elfogó biztonsági őrt és családját magyar nyelven életveszélyesen megfenyegette, majd távozott. A bejelentést követően a férfit a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fogták el a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, amikor el akarta hagyni Magyarországot. A Szegedi Rendőrkapitányság a 26 éves szerbiai állampolgárt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.