Sport

Női futball: történelmet írt, már biztosan felsőházban a SZAK

Női futball: történelmet írt, már biztosan felsőházban a SZAK

2013. április 11., csütörtök
Női futball: történelmet írt, már biztosan felsőházban a SZAK

Remek tavaszi eredményei és a külső tényezők szerencsés alakulása révén az alapszakasz utolsó fordulójától függetlenül már biztosan a női NB I felsőházában folytatja a szezont a Szegedi AK.

Cserenkó Szabolcs

tanítványai remekbe szabott tavaszi hadjáratuk során verhető ellenfeleik mindegyike ellen behúzták a győzelmet,

az UTE-t itthon 2-0-ra

, a

BNLC-t idegenben 2-1-re

, s legutóbb szintén Szegeden

a Nagypálit 3-1-re verték

Szalai Ágnesék. A jó tavaszi rajt eredményeként a csapat pontjainak száma 6-ról 15-re ugrott, s a 8. helyről a már felsőházat jelentő 6. pozícióba ugrottak előre. A múlt hétvégén nem játszottak fordulót az NB I-ben, mindössze a közvetlen rivális Újpest pótolta a BNLC elleni mérkőzését, amely 1-1-re végződött. Mindez azt jelenti, hogy, bár az Újpest mindössze három ponttal van elmaradva a SZAK-tól, amelyet az utolsó forduló párosítását tekintve (Femina - SZAK, Nagypáli - UTE) nem lehetetlen, hogy be tudnak hozni a lilák, ám pontazonosság esetén a több győzelem rangsorol, s a szegediek eddig 6 diadallal állnak míg a Megyeri útiak perpillanat feleennyivel. Ráadásul a SZAK a Feminát sújtó pontlevonás - U17-es csapatuk négy alkalommal is létszámhiányosan állt ki, így 4 egységet elvettek a legrégibb magyar női labdarúgó-egyesülettől - miatt az 5. helyre lépett elő. "Sajnálom, hogy egy ilyen nagy múltú, patinás alakulat, mint a Femina, jelenleg a felsőházban maradásért kell küzdjön, s akár ki is eshet onnan. Mi ellenben a legrosszabb esetben is a 6. helyen zárunk, ami megnyugtató, hiszen nem csak az alapvető célkitűzést, a bennmaradást sikerült kiharcolnunk, hanem előrébb tudtunk lépni, s a szezon végén a legjobbak ellen léphetünk pályára, ami óriási fejlődési lehetőséget jelent számunkra. Persze, kellett egy kis szerencse is, de úgy látszik, Fortuna oda szegődik, ahol rend és fegyelem van" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak nagy örömmel Cserenkó mester. A hétvégi, utolsó alapszakasz-fordulóban az üllési származású, 2007-től az idei téli átigazolási időszakig a SZAK-ban játszó

Horváth Hannát

is soraiban tudó Femina abszolút esélyes, az egyébként felszabadultan pályára lépő Tisza-partiak ellen, így várhatóan kivívja a felsőházi tagságot. Ám a mieink sem feltartott kezekkel lépnek pályára a szombaton 13 órakor kezdődő fővrosi találkozón, ígéri a Szegedi AK trénere.

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.