Közélet

Nem jutott ebek harmincadjára a Kutyafuttában Nap + FOTÓK

Nem jutott ebek harmincadjára a Kutyafuttában Nap + FOTÓK

2013. április 6., szombat
Nem jutott ebek harmincadjára a Kutyafuttában Nap + FOTÓK

Tappancsnyomokkal telt meg az újszegedi liget helyenként még sáros zöldövezete - több száz kutyás látogatott ki négylábújával a II. Kutyafuttában Napra szombaton, ahol színes családi programokkal várták őket.

Borús időjárás mellett derűs hangulatban telt a II. Kutyafuttában Nap szombaton. Az újszegedi ligetben tartott rendezvényt a szervezők a március idusán újult erővel támadó kutyahideg elől menekítették április első hétvégéjére - napsütéses, tavaszi idő most sem volt, ez azonban a legkevésbé sem zavarta a ligetben fogócskázó négylábúakat. "A kutyásokban ez a legfantasztikusabb: mindegy számukra, hogy szakadó eső vagy hó várja őket, akkor is kimennek kedvencükkel sétálni és játszani. Szerencsére most is rengetegen érkeztek, külön öröm számunkra, hogy a tavalyról már ismerős arcok mellett új érdeklődőket is köszönthettünk" - mesélte portálunknak

Putnik-Mayer Yvette

, a rendezvény főszervezője.

Csak egy csúnya kutya volt

Több kutyaiskola szakemberei is képviseltették magukat, akik hasznos tanáccsal látták el a gazdikat, tippeket adtak a kutyus tanítására és vitalitásának megőrzésére. Emellett persze a közös "hobbi" össze is hozta az embereket, akik egymás között is megoszthatták tapasztalataikat, miközben az ebek felváltva kergették egymást és a labdát a parkban. Az előadások és kutyás bemutatók mellett a közönség megismerkedhetett a legtrendibb kutyaruhákkal, valamint megválasztották a legügyesebb, legszebb és a legcsúnyább kutyust is.

Különleges, táncos dog dancing bemutatójával Nagy Orsolya nyolcéves golden retriever kutyusának, Ingridnek ítélték oda a legügyesebb eb címet, a közel ötven nevező közül pedig Fülöp, Kormányos Rita alig hét hónapos ausztrál juhásza lett a kutyaszépségverseny győztese. Az "olyan csúnya, hogy az már szép" kategóriára sajnos csekély nevezőszám érkezett, portálunk kint tartózkodásáig csupán egy kínai meztelen kutya mérkőzött a mókás cím birtoklásáért. Pedig igen komoly ajándékok vártak a győztesekre: túraházizsák, egy éves kullancs elleni védelem, egyedi felirattal hímzett kutyakabát, kutyakozmetikai szolgáltatás, kutyastrandbérlet és közel 30 ezer forint értékű ajándékcsomag került a dobogó tetején végzettekhez.

Titust le lehet lőni

Szemléztük a szépségversenyre sorakozott négylábúak díszes brigádját, melyek között bokáig érő törpe tacsi mellett egy akkora leonbergi is állt, amelynek a nyakába már fel sem tudták kötni a nevezőknek járó, piros kutyafuttában-kendőt. Tíz hónaposan már a ügyességi- és szépségversenyen is kiválóan szerepelt Titus, az amerikai staffordshire terrier. Gazdája, Balla Bendegúz parancsára pacsizott, hempergett és még halottnak is tettette magát, ha ujjával "rálőtt" - az alapokat kutyaiskolában tanulta, azóta pedig otthon, szabadidejükben tanítgatják az ebnek az új trükköket. Már rutinosabb indulónak számított Lédi, a kétéves németjuhász, akit gazdája, Berta Mónika már másodszor indított szépségversenyen. Némi gondot ezúttal a sár okozott számukra, melybe a kutyus nem sokkal a bemutató előtt meghempergett - a gyors, szakszerű közbeavatkozásnak köszönhetően szerencsére látszatja sem maradt a "balesetnek". "A kutyával nem rendelkezők itt jól láthatják, hogy ennyi eb és ember milyen jó hangulatban el tud tölteni közösen egy délutánt" - mondta Bíbor Sándor, a mártélyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület egykori aktivistája. Ezúttal kutyái nélkül, egyedül látogatott ki a rendezvényre, de - mint mondta - nem kell ahhoz gazdinak se lenni, hogy az ember jól érezze magát az ehhez hasonló rendezvényen. A ligetben este fél hatig tartott a csaholós családi nap, ahol nagy valószínűséggel a kutya sem érezte magát kutyául.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.