Közélet

Módosul a pártok támogatása

Módosul a pártok támogatása

2013. április 29., hétfő
Módosul a pártok támogatása
penz

Nemcsak az egyéni jelöltek kaphatnak majd egymillió forintos költségvetési támogatást 2014-től a kampányfinanszírozási törvény tervezete szerint, hanem az országos listát állító pártok is jogosultak lennének állami források igénybevételére - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap hétfői számában a Fidesz egyik meg nem nevezett, vezető politikusának tájékoztatására hivatkozva azt írja: a tervezet szerint az országos listát állító pártok - a pártlista nyilvántartásba vételét követően - jogosultak lennének költségvetési támogatásra. Ez várhatóan a költségvetési limit hatvan százaléka, vagyis körülbelül 600 millió forint. A listaállítással automatikusan jogosultak lennének a pártok a támogatásra, függetlenül attól, hogy hány jelöltet állítanak. A támogatással a pártoknak a régi szabályok szerint kell majd elszámolniuk az Állami Számvevőszék felé - derül ki a cikkből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.