Gazdaság

Még behozható a tavaszi munkák 2-3 hetes késése

Még behozható a tavaszi munkák 2-3 hetes késése

2013. április 3., szerda
Még behozható a tavaszi munkák 2-3 hetes késése

Mintegy 2-3 hetes késésben vannak a tavaszi munkák a földeken a kedvezőtlen időjárás miatt, ám a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke szerint a késedelem behozható, ha rövid időn belül kedvezőbbre fordul az időjárás.

Vancsura József

szerdán az MTI-nek kifejtette: a napsütés és az enyhe szél is segítené a talaj száradását. A szövetség adatai szerint mintegy 30 ezer hektáron van most az őszi vetésű gabona víz alatt. A szakember jelezte: a növények általában 5-10 napos vízborítást még elviselnek nagyobb károsodás nélkül. A víz alatt lévő vetések legnagyobb részét belvíz borítja, de az ártéri vetésterületeken is kerültek víz alá vetésterületek. A víz a gazdálkodóknak leginkább, Békés és Csongrád megyében, valamint a Nyírségben okoz gondot. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) információi szerint az országban most 155 ezer hektárt borít belvíz ebből 71 000 hektár mezőgazdasági terület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.