Közélet

Lassú az apadás a Tisza alsó szakaszán

Lassú az apadás a Tisza alsó szakaszán

2013. április 25., csütörtök
Lassú az apadás a Tisza alsó szakaszán
arado_tisza_09_ia

Továbbra is lassú az apadás a Tisza alsó szakaszán, a folyó vízszintje csupán néhány centimétert süllyed naponta - tájékoztatta az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság csütörtökön az MTI-t.

Borza Tibor

védelemvezető-helyettes közölte, a Tisza vízszintje Mindszentnél csütörtökön reggel 822 centiméter volt, a másodfokú szint - 750 centiméter - alá várhatóan április végére csökken. Szegednél a vízállás néhány centiméterrel a másodfokú készültségi szint - 750 centiméter - felett van, várhatóan pénteken léphet ki ebből a tartományból. A Hármas-Körös alsó szakaszára mértékadó csongrádi vízmércénél pedig pénteken a harmadfokú készültség szintje - 800 centiméter – alá süllyedhet a vízszint. Az igazgatóság működési területén csaknem 238 kilométeren másod-, 14,8 kilométeren - a Hármas-Körös alsó szakaszán - pedig harmadfokú az árvízvédelmi készültség. A belvízi helyzet a védekezési munkának és a kedvező időjárásnak köszönhetően tovább javult, az igazgatóság területén már csak 20 szivattyútelep üzemel. A belvízzel borított terület nagysága 7,4 ezer hektár, ötödével kevesebb mint a hónap elején - tudatta a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.