Sport

Labdarúgás: menetel a Tápé, öt éven belül NB II épülhet a KÉSZ Akadémiára?

Labdarúgás: menetel a Tápé, öt éven belül NB II épülhet a KÉSZ Akadémiára?

2013. április 5., péntek
Labdarúgás: menetel a Tápé, öt éven belül NB II épülhet a KÉSZ Akadémiára?

A Tápé a listavezető Algyőhöz utazik szombaton a megyei I. osztályban. 8 pont a különbség köztük, a vendégek 4. helyen állnak, de egy meccsel kevesebbet játszottak, így ha nyernek, akkor komoly közelségbe kerülnek Brinszkyék Hadárékhoz – Paksi Péter edzővel beszélgettünk.

Fantasztikusan kezdte a megyei I. osztály tavaszi szezonját a Tápé ESK gárdája. Az FK 1899 Szegedet 4-1-re, a Kisteleket és a SZVSE-t 3-1-re, míg az Ásotthalmot a múlt heti rangadón 2-1-re verték meg K. Tóth Gyuláék, akik így a bajnokság résztvevői közül immár egyedüliként mondhatják el magukról, hogy százszázalékosak 2013-ban. A jó szereplés a tabellán is megmutatkozik, hiszen a 48 pontos Algyő, a 43 pontos Kiskundorozsma és a 41 pontos Ásotthalom mögött 40 pontjával a negyedik a Tápé, ám riválisaihoz képest egy meccsel kevesebbet teljesített - csak játék a számokkal, de ha behúzzák az UTC ellen elhalasztott találkozót, virtuálisan máris a második helyen találják magukat.

Online

Szombaton 16.30-as kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az Algyő SK - Tápé ESK megye I-es rangadóról. Szurkoljon velünk!

Óriási rangadó lesz tehát a szombaton 16.30-kor kezdődő Algyő - Tápé összecsapás. Felvezetésként szerdán a hazaiak első számú gólfelelősével,

a rutinos Hadár Attilával beszélgettünk

, most a vendégek vezetőedzőjét,

Paksi Pétert

faggattuk. „A télen igazoltunk három rutinos játékost, de a mi csapatunk még mindig egy forrásban lévő gárda. Nagyon nehéz a bajnokság, négy-öt élcsapat van versenyben a dobogóért, míg a kiesés ellen küzdők között is nagy a harc, így szinte minden meccs rangadónak számít. A rövid távú célunk, hogy egy ütőképes csapatot alakítsunk ki, ragadjunk az elsőkhöz. Van egy játékrendszerünk, amit a játékosok személyiségére szabtunk, és mindenki megtalálja benne a helyét, ehhez még adott egy olyan bő keret, melyből lehet válogatni. A Tápé nyílt játékot játszik egész bajnokságban, amin nem is vagyunk hajlandóak változtatni, a támadófocit forszírozzuk, melyben nagy szerepet kap elől a rutinos befejező csatárunk,

K. Tóth Gyula

és az irányítónk,

Brinszky Adrián

. Hátul

Szűcs Krisztián

érkezésével stabilizálódott a védelem,

Szélpál Attila

játéka pedig alapja a hátsó alakzatnak, és van két jó kapusunk is, a rutinos

Kispéter Zoltán

és a fiatal

Erdei Gergő

. Úgy gondolom, jelen pillanatban az Algyő tekinthető a hétvégi rangadó esélyesének, de meglepetésre készülünk, mindenképp pontot akarunk szerezni” – mondta el portálunknak a mester, akit az utánpótlás-nevelésről is kérdeztünk.

„Amikor 2007-ben

Dlusztus Imrével

megalapítottuk a KÉSZ Focisulit

Varga Mihály

támogatásával, akkor egy komoly fundamentum képződött. Mivel ez az alapítvány az óvodákban és az iskolákban dolgozott főként, s teszi ezt most is, úgy döntöttünk, hogy a fiatalok további versenyeztetése érdekében létre kell hozni egy egyesületet, így alakult meg 3 évvel ezelőtt a SZEAC, ami a KÉSZ Akadémia tehetséggondozó műhelye. Jelen pillanatban a 2001-es születésűektől a 2007-esekig vannak korosztályaink. Rengeteg tornán szerepelünk, illetve büszkén mondhatom, a négy korosztály számára kiírt nemzetközi Interligában három csapatunk is a dobogón áll. Az út, amin elindultunk, jó irányba vezet, de csak akkor tudunk versenyezni egy Debrecennel, Békéscsabával, ha a háttér is rendeződik, ha saját pályánk lehetne végre. Itt nem milliárdokról van szó, hanem egy kéthektárnyi területről, egy önálló bázisról, ahol edzhetnek a gyerekek. Most jelenleg U13-ig vannak csapataink, s azt szeretnénk elérni, hogy mire felnőnek, legyen egy NB II-es együttesünk, többek között ezért is hoztuk létre az akadémiai rendszer felső ágát, a Deák Ferenc Gimnázium sportosztályát. Ezek a fiatalok 17 éves korukra már lehetnek olyan erőállapotban, hogy játszhatnak felnőtt bajnokságban, tehát négy évünk van arra, hogy NB III-as csapatunk legyen. A Tápé jelenlegi erejét nézve erre képes lehet. De úgy látom, hogyha tovább folyik ez a munka, akkor el kell érnünk, hogy a mi játékosainkra épülve egy NB II-es csapat állhasson fel Szegeden öt éven belül. A várostól az elmúlt öt évben semmiféle támogatást nem kapott a mi szervezetünk. Az utánpótlás-nevelő bázisok elférnek egymás mellett, de összefogásra szükség van, az viszont nem ezt szolgálja, ha az edzők egymás egyesületétől csábítgatják el a játékosokat, miközben a cserepadra ültetik majd őket, csak azért, hogy a másikat gyengítsék” – festette le a jelenlegi helyzetet a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.