Sport

Labdarúgás: nem szeretne befürödni a fürdővárosban a HFC

Labdarúgás: nem szeretne befürödni a fürdővárosban a HFC

2013. április 19., péntek
Labdarúgás: nem szeretne befürödni a fürdővárosban a HFC

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a 20. fordulót játsszák a csapatok a hétvégén. A Hódmezővásárhelyi FC gárdája Gyulán lép pályára szombaton 17 órakor. A vendéglátók nagy harcban vannak az osztályozót jelentő 3-5. helyezéséért, sőt mindössze két pont választja el őket a biztos bent maradást jelentő második helytől, míg a vásárhelyiek az esélytelenek nyugalmával, de az elmúlt hétvégi siker után kellő önbizalommal léphetnek pályára a fürdővárosban.

A vásárhelyieknél érezhetően jót tett a hangulatnak az Üllő elleni hétvégi siker.

Dezső Ferenc

edző azonban mégsem volt felhőtlen, amikor a hétvégi találkozó esélyeiről kérdeztük. „Nagyon nehéz erőpróba vár ránk Gyulán, hiszen a csoport egyik élcsapatához látogatunk. A táblázat jól mutatja, hogy a hazaiak eséllyel pályáznak NB III-as tagságuk megőrzésére, hiszen jelenleg 29 ponttal a negyedik helyen állnak és mindössze két ponttal vannak lemaradva a második helyezett Monortól. Ősszel Vásárhelyen gól nélküli döntetlent játszott a két csapat. Most természetesen a gyulaiak számítanak esélyesnek. Megerősíti ezt az is, hogy a fürdővárosiak tavasszal idegenben három találkozójukból mindössze egyetlen pontot szereztek, otthon viszont mindkét mérkőzésüket megnyerték, ráadásul a Nagykőrösnek rúgtak egy hatost. Figyelmeztető kell, hogy legyen ez számunkra is, ha nem akarunk befürödni a fürdővárosban. Az őszhöz képest a gyulaiak játékosállománya két román játékossal erősödött, a hírek szerint

Sfarlea

és

Cigan

is remek focista. Sajnos a házunk táján nem sokat javult a helyzet, a sérültek közül

Konc Adrián, Mucsi Dénes, Czibere Adrián

és

Lékó Roland

játékára továbbra sem számíthatok. A lista azonban sajnos koránt sem végleges, hiszen Juhász Sándor is sérüléssel bajlódik, ráadásul a heti egyik edzésen - a tavaszi mérkőzéseken az egyik legjobb teljesítményt nyújtó -

Brizik-Bodrogi Pistinek

„elvitte egy lövés a bokáját” így az ő játéka is erősen kérdéses. Nem számíthatok

Huszár Lajosra

sem, aki a magyar siket válogatott összetartó edzésén vesz részt szombaton. Kevéske pozitívum, hogy

Marton Bence

eltiltása lejárt, a sérüléséből felépült

Varga Levente

pedig már le tud ülni a kispadra. Így állunk most, de úgy utazunk Gyulára, hogy folytatni szeretnénk az eddigi tisztességes helytállásunkat. Kétségtelen, hogy kevés pontot gyűjtöttünk, de azt senki sem mondhatja rólunk, hogy nem küzdöttünk minden mérkőzésen becsülettel. Ezt kívánjuk folytatni Gyulán is, hogy ez elég lesz-e a pontszerzésre, az majd szombaton délután eldől” – fejezte be esélylatolgatását a HFC mestere.

A HFC tervezett összeállítása:

Vígh S. – Szakál, Tóth J., Antal, Marton – Kökény, Nagy A. – Varga M., Szabó M. Hanyecz B. – Klimaj. A cserepadon Hegyi kapus mellett Keller Zoltán és Varga Levente, valamint három fiatal, Brizik-Bodrogi, Huszka és Király Dávid vár majd bevetésre készen.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. szeptember 30.):

Hódmezővásárhelyi FC – Várfürdő-Gyulai Termál FC 0-0

HFC:

Kovács K. – Varga M., Boros, Antal, Marton – Konc A., Juhász S. (Hanyecz B. 22.’) – Klimaj (Varga L. 75.’), Hanyecz H., Gazsó (Lékó 65.’) – Harangozó. Edző: Szűcs Róbert.

Gyula:

Harman – Rostás, Wéber, Vincze, Kovács T. – Nagy G., Dócza, Bálint, Bagyinszki – Szabó M. (Kondoros 78.’), Claudiu. Edző: Popovics Ladislau.

Így játszott a Gyula az elmúlt héten:

Vecsési FC – Várfürdő-Gyulai Termál FC 1-1 (1-1)

Gyula:

Harman – Dócza, Vincze, Wéber, Kovács T. – Okos, Sfarlea, Bálint, Laurinyecz (Bagyinszki 80.’) – Cigan, Claudiu (Nagy G. 46.’). Edző: Popovics Ladislau.

Góllövők:

Piros G. (33.’), ill. Cigan (27.’)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.