Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: móravárosi ötös az újszentiváni ketrecben + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Petrusán Balázs három, Jenei Csaba két alkalommal villant a Kinizsi részéről, a szegedi villanyfényben a vendégek még büntetőből sem tudtak a kapuba találni.A megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 17. fordulójában:

Móravárosi Kinizsi – Újszentiván SE 5-0 (4-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 50 néző, vezette: Stetakovic Mario (Minda Gábor, Nyakas Szabolcs).
Móraváros: Varga L. – Varga P. (Makra 68′), Lukovics, Sövényházi (Laczi N. 58′), Vidákovics, Gerebicz (Kovács P. 62′), Magyar (Valkai J. 56′), Balog, Laczi Z., Petrusán (Varga G. 68′), Jenei. Játékos-edző: Gerebicz Attila.
Újszentiván: Kovács T. – Ladó (Godó 55′), Bárdos, Horváth R., Tóth G., Kasza, Horváth-Harmat G., Bartos, Néma (Urbán 69′), Pál (Czirok 78′), Tari (Schreier 61′). Játékos-edző: Tóth Gábor.
Gólszerzők: Petrusán B. (3 – 18′, 40′, 51′), Jenei Cs. (2 – 3′, 21′)

Online közvetítésünk:

90. perc: Vége a mérkőzésnek. A Móravárosnak ma minden sikerült, a fiatal, szimpatikus Újszentivánnak szinte semmi. A jó iramú, színvonalas meccset megérdemelten nyerték a hazaiak.

88. perc: Kedélyes játszadozással telnek az utolsó percek, sok passzal operál az üres területeket keresve a Móraváros, ívelésekkel közelít a kapu felé az Újszentiván. Mindkét gárda már a végét várja, persze különböző okból.

84. perc: Laczi Zoltán az ötösön belül előrevetődve fejjel próbált az újszentiváni ketrecbe juttatni a lasztit, nem sokat tévedett, pár centivel bólintott a bal kapufa mellé.

80. perc: Valkai János a félpályától indulva tört előre, elhúzta a labdát Kovács kapus mellett, de lelassított, beérték, majd szerelték is az újszentiváni védők. Pált Czirok váltotta a hajrára a fekete mezeseknél.

75. perc: Horváth-Harmat Gábor volt az ítélet-végrehajtó, de úgy látszik, ma tényleg semmi sem sikerül a vendégeknek, mert az egykori SZVSE-tehetség magasan fölé vágta a büntetőt…

74. perc: TIZENEGYES! Egy ártatlan helyzetben elkövetett tizenhatoson belüli kezezés adott szépítési esélyt az Újszentivánnak.

71. perc: A kellemetlen hidegben továbbra is élénk az iram, de most már egyértelműek látszik a vendégeken, hogy hitüket veszítették. A móravárosiak pedig több alkalommal belehaltak a szépségbe, túlcifrázták az akciókat, így nem jutottak közelebb az újabb találathoz.

70. perc: A háromgólos Petrusán hagyta el a pályát Varga Pállal együtt, Varga Gábor és Makra érkezett. A túloldalon Néma Dávidot Urbán váltotta.

66. perc: Laczi Zoltán 18 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, szépen és jó ívben tekerte, a portás szerencséjére kicsit megpattant a falon, így a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

62. perc: Gerebicz le, Kovács Péter be a Kinizsi részéről.

61. perc: Tari utolsó megmozdulását láthattuk, Schreier Péter váltotta.

60. perc: Laczi Norbert jött be a pirosaknál Sövényházit váltva. Közel járt a szimpatikus Újszentiván a szépítéshez, Tari László fejelhetett az üresen tátongó kapura egy öklözést követően, de egy vonalon álló móravárosi védő valahogy menteni tudott.

56. perc: A Móraváros is változtatott, Magyar Béla kapott pihenőt, gólra éhesen és nagy játékkedvvel tört a pályára Valkai János.

55. perc: Az első cserét láthattuk, az újszentivániaknál Ladó jött le, Godó Péter állt be a helyére.

51. perc: GÓÓÓL 5-0! Petrusán Balázs egy védelmi hiba után lépett ki, lövését hatalmas bravúrral védte Kovács Tamás, de balszerencséjére a remek napot kifogó középcsatár elé pattant vissza a bogyó, aki másodszorra már nem hibázott, a bal sarokba helyezett. Mesterhármas! A 28 esztendős támadó egyébként négynél tart a bajnokságban.

50. perc: Uralja a meccset a Móraváros, de nem erőlteti a gólszerzőt. A másik oldalon Tóth Gábor játékos-edző dicsérhető elsősorban remek védekezéséért, szervezőmunkájáért. Az újszentiváni csapat nagyon fiatal, s több van benne, mint amit ma mutat, de a gyors gólok igencsak megfogták a technikás legénységet. A rutinosabb szegediek érvényesíteni tudják a papírformát.

46. perc: Megkezdődött a második felvonás, cserét nem láttunk.

Szünet.

45. perc: Vége az első félidőnek.

40. perc: GÓÓÓL 4-0! Kellett dicsérnünk a vendégek védekezését, meg is kapták a negyediket. Petrusán Balázs nagyszerű labdával lépett ki, kifutott elé Kovács, a móravárosi játékos 15 méterről nagy ívben, szépen emelte át felette a lasztit a hálóba. Immár ő is kétgólos, mint Jenei. Találatát Gerecz Péter, Orosházi László és Szalai István is tapssal méltatta.

39. perc: A hosszú oldalon Bartos került helyzetbe egy átívelés után, de mellé belsőzött, igaz, szorongatták a szegedi védők. Az iramra egyébként továbbra sem lehet panasz, az esemény viszont kevesebb, ami annak köszönhető, hogy erősen feljavult az újszentiváni védekezés.

34. perc: Szabadrúgáshoz jutott veszélyes helyről a Kinizsi. Magyar Béla adott középre, majd Gerebicz durrantott mellé. Az Újszentiván derekasan megy előre, tisztességgel dolgozik, de akcióik, beadásaik pontatlanok, illetve könnyedén hatástalanítják azokat a piros mezesek.

30. perc: Egyértelműen visszaállt a Móraváros, mélységből próbál támadásokat indítani. Veszélyesek is akciók, hiszen gyorsan át tudnak szaladni a középpályán. Magyar Béla lőtt közben, szépen védett Kovács kapus.

26. perc: Kijöttek a szorításból a vendégek, akik nem adták föl a harcot. Kétszer is körbeadogatták a visszahúzódó Kinizsi védőfalát, helyzetig azonban nem jutottak. Majd egy kontra végén két húzásból Jenei került helyzetbe, de a bal kapufa mellé gurított ezúttal.

21. perc: GÓÓÓL 3-0! Jenei Csaba lépett be egy védelmi résbe, majd ügyesen lőtt a jobb alsóba mintegy 8 méterről. Saját maga második, csapata harmadik találatát érte el. A korábban a Tápét erősítő 30 éves focista most először eredményes a megye III. aktuális kiírásában. Meggyőző játékkal markáns előnyre tett szert a Móraváros, mely uralja a mezőnyt a lelkes újszentivániak ellen.

18. perc: GÓÓÓL 2-0! Növelte előnyét a Kinizsi! Gerebixcz Attila iszonyatos erővel küldte az üres folyosóba a lasztit, Petrusán Balázs csapott le rá, s a tizenhatoson belülre érve kilőtte a bal alsó sarkot.

16. perc: Pál Roland révén végre helyzetbe kerültek az újszentivániak is, de mielőtt lőhetett volna, lökött egyet védőjén, amit a bíró is kiszúrt, így szabadrúgás lett az ígéretes támadás vége.

11. perc: Továbbra is a szegediek lábán vándorol a labda. Balog Tibor lendületesen ment el négy védő mellett az alapvonalig, majd a rövidre játszott társainak, akik totojáztak, így közbe tudtak lépni az újszentivániak. Ezt követően Laczi Zoltán tört be a büntetőterületen belülre, élesen középre lőtt, a gólvonal elől felszabadítottak a hátvédek.

7. perc: A bekapott gól megfogta a fekete sereget, az újszentivániak a védekezésre koncentrálnak, mezőnyfölényre tett szert a Móraváros. Bátran tüzelnek a hazaiak, Magyar Béla kétszer is próbálkozott, de nem talált ketrecet.

3. perc: GÓÓÓL 1-0! Nem kellett sokáig várni az első találatra. Rögtön az első móravárosi akció végén a vendégek kapujában táncolt a bőr. Magyar Béla és Petrusán szervezte a támadást, a tizenhatoson belülre jutottak, majd Jenei Csaba 15 méterről teli rüszttel hatalmas gólt ragasztott a kapu bal oldalába.

1. perc: A móravárosiak kezdték meg a játékot.

18.55: Köszöntjük Önöket a Felső Tisza partról, utolsó felvonásához érkezett a hétvégi futballmaraton. A megye III. Tisza-Maros csoportban az Újszentivánt fogadja a Móravárosi Kinizsi. Pirosban fehér díszítéssel a Móraváros, feketében fehér díszítéssel az Újszentiván, kék szerelésben a játékvezetői. A csapatok Gerecz Pétert, a pályaválasztó klub vezetőjét köszöntötték születésnapja alkalmából.

19 órakor Stetakovic Mario játékvezető sípjelére indul a mérkőzés és az online közvetítés, de természetesen már korábban is bejelentkezünk a helyszínről, a Felső Tisza parti stadionból.

A találkozó elé:

Nagyszerűen kezdte a tavaszi szezont a szisztematikusan és határozott célokkal építkező Újszentiván, hiszen a Ferencszállást 3-2-re, majd a Kübekházát 6-0-ra győzte le a Szertár Sportbolt megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában. A Móravárosi Kinizsi szintén parádésan rajtolt, 2-1-re verte a bajnoki címre aspiráló Deszket. Múlt héten ismét egy aranyesélyessel mérkőztek volna Gerebicz Attiláék, apátfalvi találkozójukat azonban a játéktér használhatatlansága miatt halasztani kellett. Ebben a pillanatban a 25 pontos Móraváros a hatodik, míg a 16 pontos Újszentiván a tizenegyedik a tabellán, ugyanakkor a fentebb megfogalmazottak tükrében háromesélyesnek tekinthető a szegedi csörtéjük.

A vendégeket minden bizonnyal a visszavágás vágya is fűti, hiszen ősszel 4-0-s csapást mért rájuk az ellenfél. Akkor Vidákovics István és Valkai János is kétszer-kétszer tudott eredményes lenni a Kinizsiből. Élő közvetítésünkből kiderül, hogy a hangulatosnak és színvonalasnak ígérkező vasárnap esti találkozón melyik futballista tud majd túljárni a kapusok eszén.

Kommentek

Sport

Bezárult minden kapu- visszalép a SZEOL a harmadosztálytól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Fájdalmas döntést hozott a SZEOL SC vezetősége.

Tovább olvasom

Sport

Váratlan arany és meglepő ezüst kajakban az Európa Játékokon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Kárász Anna párosban Kozák Danutával ezüstéremmel kezdett Minszkben.

Tovább olvasom

Sport

Célegyenesben a felújítás: elkezdték feltölteni a Maty-ért – KÉPGALÉRIA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három hét alatt körülbelül hárommillió köbméter vízzel töltik fel a kajak-kenu világbajnokságra a pályát. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál