Sport

Labdarúgás: megsavanyodott a vecsési Mórahalmon

Labdarúgás: megsavanyodott a vecsési Mórahalmon

2013. április 20., szombat
Labdarúgás: megsavanyodott a vecsési Mórahalmon
morahalom_volan_02_il

Magabiztos győzelemmel folytatta remek tavaszi hadjáratát a Mórahalom, amely hazai pályán nem hagyott esélyt a Vecsésnek.

A tavaly még NB II-es Vecsés ellen kapaszkodhatott feljebb az NB III Alföld csoportjának tabelláján a Mórahalom VSE. A vendégek gyenge ősz után javultak tavasszal: a Dunaharaszti elleni idegenbeli 3-3-as döntetlen és a legutóbbi Gyula elleni iksz mellett kikaptak a Monortól (0-4) és a Tisza Volán SC Szegedtől (1-2), ugyanakkor két hete bravúros győzelmet arattak Üllőn (5-2), így a forduló előtt a 12. helyen álltak a Pest megyeiek. A hazaiak viszont - tököli botlásuktól (0-2) eltekintve - menetelnek a tavaszon, igazi hadjáratot vezet

Csák Zoltán

generális: Gyula (2-0) és Dabas (2-1) vert hadként távoztak a Homokhátról, s Nagykőröst is bevették (3-2) a mórahalmi vitézek. A várakozásoknak megfelelően abszolút dominánsan léptek fel a hazaiak, s az első negyedóra végén a kameruni

Joseph Ngalle

gyönyörűen centerezett középre, az érkező

ifjabb Csák Zoltán

csukafejessel továbbította a labdát a léc alá, 1-0. Az első félidő további részében nyomasztó fölényben játszott a Mórahalom, azonban újabb találatot nem sikerült elérnie a homokháti alakulatnak. Fordulás után hamarosan nőtt a hazaiak előnye: az 58. percben egy formás akcióból kilépve Ngalle 25 méterről tűzte rá a labdát a vecsési kapura, a játékszer egy védő hátán megpattanva csapódott a háló jobb oldalába, 2-0. A játék képe alapján már ekkor kijelenthető volt, hogy megvan az újabb győzelme a Mórahalomnak, amit aztán a hajrában még kettővel meg is fejeltek a Csák-legények. Előbb a csereként beállt

Faragó Bence

bal oldali beadását az ugyancsak csereember

Domonkos Ferenc

lőtte a kapu jobb oldalába a 83., majd egy bal oldali beadás után a hosszún érkező Faragó maga is magabiztosan lőtt a hálóba a 87. percben, kialakítva a 4-0-s végeredményt. A Mórahalom legközelebb ismét hétközi meccset vív: Csák Zoltán egysége Lisztes Krisztiánékat fogadja, a Soroksár lép pályára a homokhátiak otthonában!

Labdarúgó NB III Alföld csoport 20. forduló:

Mórahalom VSE - Vecsési FC 4-0 (1-0)

Mórahalom, 200 néző. Vezette: Barta (Mihálik, Gyuga)

Mórahalom:

Czirják - Nagy Z., Kothencz, Udvari, Mészáros (Faragó 54'), Podonyi, Vojnic-Zelic, Magyar, Ngalle (Szücs 86'), Gahwagi (Domonkos 72'), ifj. Csák.

Vezetőedző:

Csák Zoltán.

Vecsés:

Gendur - Ferencz (Tell 46'), Madar, Hungler, Fekecs, Kiss K., Sztancsek (Petruska 30'), Dikson (Holló 58'), Lázok, Czipper, Piros.

Vezetőedző:

Kántor Attila.

Gól:

ifj. Csák (15'), Ngalle (58'), Domonkos (83'), Faragó (87').

Sárga lap:

Czipper (47'), Hungler (68'). Csák Zoltán:

"A játék minden elemében felülmúltuk a Vecsést, de számomra a legnagyobb örömet az jelenti, hogy ilyen motivált csapatom és ilyen motivált cseréim vannak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.