Sport

Labdarúgás: két csapat, két gól, két kiállítás, egy makói pont

Labdarúgás: két csapat, két gól, két kiállítás, egy makói pont

2013. április 10., szerda
Labdarúgás: két csapat, két gól, két kiállítás, egy makói pont

Második nekifutásra sikerrel jártak a Maros-partiak, ezúttal nem utaztak hiába Dunaharasztiba. A listavezető ellen bravúrosan mentettek pontot.

Kellemetlen közjáték kapcsolódott

másfél héttel ezelőtt a Makó dunaharaszti kirándulásához. Bány Tamásék abban a hiszemben keltek útra, hogy a napok óta tartó esőzések ellenére le lehet játszani a találkozót, ám Pest megyébe érkezve azzal kellett szembesülniük, hogy a pályán áll a víz. Így aztán végül potyára tett meg oda-vissza több száz kilométert a Csongrád megyei legénység, a bajnokit el kellett halasztani. A pótlásra most szerdán került sor. A találkozót a Dunaharaszti MTK 32 ponttal a tabella éléről várta. A listavezető rendkívül fontos rangadót tudott le múlt hétvégén, közvetlen üldözője, a Monor vendégeként ért el 0-0-s döntetlent, s a megszerzett egy ponttal továbbra is első számú aranyesélyesnek számít. A makóiak a 93. percben szerencsés körülmények között mentettek odahaza pontot a Kecskemét II. ellen, ám 17 pontjukkal ennek ellenére is az utolsó előtti, tizenharmadik helyen szerénykedtek. A mérkőzés toronymagas esélyese a vendéglátó volt, Puskás Csabáék ennek ellenére fogadkoztak, nem feltartott kézzel futnak ki a gyepre. A gyepre, amely nem sokkal jobb állapotban fogadta a két csapatot, mint legutóbb, ugyanis szakadt az eső. Ebből adódóan az első félidőben a 10. perc után már nem igazán lehetett folyamatos játékról beszélni, a talaj nem tette lehetővé színvonalasabb futball kialakulását. Szerencsére a szünetben elállt az eső, ám ez volt az egyetlen pozitív tényező a Maros-mentiekre nézve a folytatásban, ugyanis kevéssel a fordulás után egy kölcsönös mezrángatást követően

Varga Csabát

azonnali piros lappal kiállította a játékvezető. A listavezető az emberelőnyt tíz percen belül kihasználta, a belső védő hiányát az 56. percben érezte meg a vendég alakulat, amikor egy szögletet követően az üresen maradó

Wágner András

fejelhetett senkitől sem zavartatva

Czirbus Gábor

kapujába (1-0). Az alacsony színvonalú mérkőzés folytatásában becsülettel, hősiesen próbálkozott az ember- és gólhátrányban lévő Makó, s az erőfeszítések jutalma hamarosan meg is lett. Ugyancsak egy sarokrúgás után a kipattanó labdát küldték kapura a vendégek, amit

Gyatyel Norbert

kapus kiütött, ám egyúttal a kipattanót megjátszó makói támadót is elsodorta, amiért jogosan villantotta fel számára a piros kártyát

Polyák Attila

játékvezető, s mutatott előtte a tizenegyespontra. A büntetőt

Kulacsik Tamás

magabiztosan értékesítette a cserekapussal szemben (1-1), majd a hátralévő időben kibekkelték

Bány Tamás

legényei a hazai rohamokat, így 1-1, azaz pontosztozkodás lett a pótolt találkozó vége. Ami a folytatást illeti, a Makó FC vasárnap 16.30-kor a szintén a bajnoki címre aspiráló, már említett Monori SE-t látja majd vendégül az Erdei Ferenc-sporttelepen. Abban a csatában is hatalmas szükség lesz a Maros-parti szívre!

Labdarúgó NB III Alföld csoport 17. forduló:

Dunaharaszti MTK - Makó FC 1-1 (0-0).

Dunaharaszti. Vezette: Polyák Attila Péter (Csere Máté, Horváth Zoltán).

Dunaharaszti:

Gyatyel - Lázár, Ughy, Rétsági, Dallos, Mészáros, Wágner, Németh (Kovacsik 71'), Dabasi, Rebecsák (Vasvári 79'), Miholics (Dobesch 64').

Vezetőedző:

Króner Péter.

Makó:

Czirbus - Kulacsik, Varga Cs., Kalász, Horváth G., Horváth K. (Bakos Á. 76'), Bakos T., Siket, Puskás, Tóth T. (Rakonczai 55'), Kohajda (Tóth Z. 88').

Játékos-edző:

Bány Tamás.

Gólszerzők:

Wágner (56'), ill. Kulacsik (80' - tizenegyesből)

Sárga lap:

Németh (44'), ill. Horváth G. (57').

Kiállítás:

Gyatyel (79'), ill. Varga Cs. (49'). Bány Tamás:

"Az első helyezett otthonában 30 percig emberhátrányban játszva, úgy gondolom, nagy dolog részünkről a döntetlen eredmény kiharcolása. Minden dicséret megilleti a fiúkat!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.