Sport

Labdarúgás: Gálhidi bízik a kemény munkában és a szurkolók biztatásában

Labdarúgás: Gálhidi bízik a kemény munkában és a szurkolók biztatásában

2013. április 3., szerda
Labdarúgás: Gálhidi bízik a kemény munkában és a szurkolók biztatásában

Szerencsésnek egyáltalán nem nevezhető a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata. Az alapos felkészülés utáni rossz kezdést követően rajtuk kívül álló okok miatt eddig gyakorlatilag nem volt lehetőségük javítaniuk Ulvickiéknak.

Sikeres felkészülési meccsek után a kispesti bajnoki rajton nem várt vereséget szenvedett a Szeged 2011 együttese. A helyzetet nehezítette, hogy a kudarc után két hétig különböző okok miatt (váci csődhelyzet, elhalasztott putnoki túra) esélyük sem volt a kék-feketéknek a mielőbbi gyors javításra. Két hete, a zárt kapus, algyői műfüves Cegléd elleni meccsen sem oldódtak meg a gondok, a balszerencsés döntetlennel máris a tabella alján találta magát a csapat. Az amúgy sem egyszerű helyzetet a borzalmasan szeszélyes időjárás tovább bonyolította, mivel az újabb, múlt péntekre kiírt tévés mérkőzést a csepeli stadion használhatatlansága miatt a FTC II. is kénytelen volt lemondani. De hogyan éli meg a szegedi alakulat trénere,

Gálhidi György

azt, hogy az immár háromhetes meccsnélküliséget követően sem oldódtak meg a gondok, ráadásul a listavezető Mezőkövesd elleni presztízscsata és létfontosságú bajnoki előtt is a bizonytalanság az úr, hiszen az állandó esőzések miatt közel sem biztos, hogy végre a SZVSE-stadionban játszhat a gárda - teszi fel a kérdést

a klub honlapján közölt interjújában

Vitos György

, a szegedi futball krónikása. "Sajnos, az időjárás ezen a héten sem túl kegyes hozzánk. Kedden mindkét edzésünket Algyőn, műfüvön tudtuk megtartani. Nagyon kellene már nekünk a jó idő és a jó minőségű pálya, mint egy falat kenyér!" - kezdte nem minden elkeseredettség nélkül az edző. "A húsvéti hosszú hétvége jót tett a játékosaimnak, fel tudtak töltődni, így frissen, koncentráltan, fegyelmezetten dolgoztak kedden, ezt a mentalitást és formát szeretnénk átmenteni hétvégére is" - szögezte le Gálhidi.

Kettősség jellemzi a csapatot: amit a felkészülési meccseken gond nélkül meg tudnak oldani a játékosok, az a vérre menő bajnokikon úgy tűnik, rendre görcsössé válik, elég csak az Orosháza elleni 6-1-es sikerre, majd a négy nappal későbbi, Cegléd elleni bajnoki erőlködésre gondolni. Legutóbb a Hajdújárás ellen sima 3-0-s győzelem következett. "Dolgozunk e kettősség megszüntetésén, ám az igazi áttörést az első bajnoki győzelem fogja meghozni. Az edzőmérkőzések nem sokat jelentenek - felvilágosítást adnak ugyan sok összetevőről, de az igazi erőpróba a bajnoki mérkőzés, ott kapunk rá választ, ki az igazi karakter, ki tudja megnyerni a párharcokat, ki tudja ráerőltetni az akaratát az ellenfelére, érvényesíteni a képességeit egy felkészült csapattal szemben. Az elmaradt mérkőzések egyáltalán nem segítettek nekünk abban, hogy mentálisan, pszichésen megoldjuk ezeket a problémákat" - értékelte a szituációt a mester. A szegedi edző szerint semmi jóra nem vezetne, ha ismét zártkapus meccset kellene vívnia egységének műfüvön. Meggyőződése szerint a további fegyelmezett, kemény munka meg fogja hozni gyümölcsét, de a szurkolókra is szükség lesz. "Voltak, vannak kisebb jelei a növekvő feszültségnek a játékosokban is, igyekszünk levenni a felelősséget róluk, felkészíteni őket minden szituációra. Vasárnap megnéztem a 2-1-re végződött Mezőkövesd-Kazincbarcika mérkőzést. Kemény összecsapás volt, felkészült, jó ellenfélre számíthatunk, de semmivel nem tartom jobb csapatnak a Mezőkövesdet a Szeged 2011-nél, a mieinknél nem jobb játékosokkal kell szembenéznünk. Az viszont biztos, hogy nagyon elkel majd a szurkolóink biztatása!" - zárta a beszélgetést Gálhidi György.

Az eredetileg szombaton 16.30-ra kiírt Szeged 2011 - Mezőkövesd-Zsóry NB II-es labdarúgó-mérkőzést - bárhol is rendezzék - a SZEGEDma.hu élőben fogja közvetíteni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.