Sport

Labdarúgás: emberhátrányban verte a HFC II. a Mindszentet

Labdarúgás: emberhátrányban verte a HFC II. a Mindszentet

2013. április 14., vasárnap
Labdarúgás: emberhátrányban verte a HFC II. a Mindszentet

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójának egyik “pikáns” összecsapását Vásárhelyen játszották, ahol a Mindszent SE vendégszerepelt.

A vendégcsapat számára már minden találkozó óriási jelentőséggel bír a bennmaradás kiharcolása érdekében, ezért is volt kissé érthetetlen, hogy bátortalanul kezdtek Tóth Csabáék. Az első húsz perc izgalommentes mezőnyjátékkal telt, az egyetlen említésre méltó esemény a 20. perc végén történt, amikor

Keller

kapott kiugratást, ütközött a kifutó

Molnár

kapussal, és elesett, de

Fodor

játékvezető a hazaiak reklamálása ellenére – jogosan – továbbot intett. A folytatásban némi mezőnyfölényt harcoltak ki a hazaiak, előbb

Huszka

20 méteres szabadrúgása zúgott el a felső léc felett, majd a 35. percben megszerezte a vezetést a vásárhelyi gárda.

Marton Bence

ívelt kapu elé egy szabadrúgást, amelyből Kökény nyolc méterről fejelt a kapuba, 1-0. Öt perc múlva megfogyatkozott a HFC, Huszka ellen szabálytalankodtak a vendégek, a vásárhelyiek fiatal játékosa – miközben kiszabadította magát a fogásból – felelőtlenül visszaütött, ezért a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel a magáról megfeledkezett labdarúgónak. A kiállítás ellenére az első félidő utolsó eseménye mégis a vendégek kapuja előtt játszódott le, amikor egy bal oldali beadást követően az előrehúzódó

Muzsik Attila

hatalmas helyzetben hat méterről fölé lőtt. Szünet után az első tíz perc esemény nélkül zajlott. ekkor a hazaiak edzője,

Rostás Károly

kettős cserét hajtott végre. Az 57. percben

Antal Sándor

tört be a tizenhatoson belülre, ahol ütközött Muzsikkal, de Fodor játékvezető ezúttal is következetes volt, és továbbot intett. Fölénybe került az emberelőnyben játszó vendég csapat, előbb

Szobácsi

lőtt 17 méterről, éles szögből fölé, majd a 72. percben

Szabó Bence

előtt adódott egyenlítési lehetőség, de tiszta helyzetben, igaz éles szögből az oldalhálót találta el. A 83. percben Szobácsi fordult le védőjéről, de beadás helyett lőtt, fölé. Az utolsó helyzet a hazaiak előtt adódott, de Marton Bence lövése is a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A megyei I. osztály 22. fordulójában:

Hódmezővásárhelyi FC II. – Mindszent SE 1-0 (1-0)

Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Fodor L.

HFC II.:

Nagyistván – Jesenszki, Muzsik A., Szentirmai, Marton B. – Huszár (Paczuk 55’), Kökény (Báló M. 86’) – Király D. (Molnár Zs. 80’), Keller, Komán (Szabó M. 55’) – Huszka. Edző: Rostás Károly.

Mindszent:

Molnár M. – Brizik-Bodrogi T., Tóth Cs., Szabó B., Kispál – Rideg (Oláh Cs. 62’), Antal S., Szecskó, Nana R. (Szobácsi 30’) – Bartucz M., Muzsik S. (Galambosi 70’). Edző: Bartucz Sándor.

Góllövő:

Kökény (35’)

Kiállítva:

Huszka (40’) Rostás Károly:

“Az amúgy is nehéznek ígérkező mérkőzést még nehezebbé tettük a kiállítással. A jól küzdő vendégek kapura kevés veszélyt jelentettek.”

Bartucz Sándor:

“Megmutatta a Vásárhely, hogy helyzet nélkül hogyan lehet nyerni. Hiába játszottunk ötven percet emberelőnyben, nem tudtunk vele élni.”

Ifjúságiak:

Hódmezővásárhelyi FC II. – Mindszent SE 5-1 (1-1). Góllövők: Horváth Cs. (75’, 83’, 88’), Borbély G. (87’), Gémes Z. (öngól 40’), ill. Tóth S. (35’).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.