Sport

Labdarúgás: balhés meccsen nyert a Palota Vásárhelyen

Labdarúgás: balhés meccsen nyert a Palota Vásárhelyen

2013. április 27., szombat
Labdarúgás: balhés meccsen nyert a Palota Vásárhelyen

Botrányoktól sem mentes mérkőzésen szerzett három pontot a Csanádpalota csapata a HFC II. ellen Vásárhelyen. A vendégek csak Béleczki játékvezetőnek köszönhetik, hogy végigjátszhatták a találkozót, amely után egyébként mindkét paloatai edzőt feljelentette a bíró.

Román nyelvű utasításoktól volt hangos a vásárhelyi stadion öltözője a találkozót megelőzően, ami nem volt meglepő, hiszen a vendéggárdában nem kevesebb, mint kilenc román játékos lépett kezdőként pályára, román edző irányításával a megyei bajnokság 24. fordulójában. A rendkívül fiatal vásárhelyi csapat - amelyben a cserékkel együtt kilenc ifjúsági korú labdarúgó kapott szerepet - elszántan, de kissé megilletődve készülődött a szurkolók által csak "román ligaválogatottnak" elkeresztelt, a bajnoki címért is versenyben lévő vendégek ellen. A találkozó első félideje a vendégek fölénye jegyében telt el, és a 23. percben egy bal oldali beadás után az üresen maradt

Siclovan

góljával megérdemelten szereztek vezetést, 0-1. Szünet után sem változott sokat a játék képe, a hazaiak sok átadási hibája miatt nem igazán tudtak komolyabb helyzetig eljutni, míg a vendégek próbálták tartani a labdát, és őrizni előnyüket. Az egyre inkább felbátorodó vásárhelyiek támadásai közepette egy kontra után növelte előnyét a Csanádpalota. Az 56. percben

Corbu

lövését még lábbal hárította

Nagyistván

kapus, de a vásárhelyiek balszerencséjére a labda ismét a vendégjátékos elé került, aki másodszorra már kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-2. A gól túlzottan magabiztossá tette a vendégeket, de az is lehet, hogy elfáradtak, így egyre inkább áttolódott a játék a palotai térfélre. Az első figyelmeztető jel

Keller Zoltán

szabadrúgásból elért kapufája volt, majd a 78. percben szépített a "kis" HFC.

Királyt

buktatták a kaputól húsz méterre és a megítélt szabadrúgást

Komán

a sorfal fölött a kapu bal oldalába csavarta. Az utolsó tíz percben az addig is sokat reklamáló vendégeknél a pályán és a pályán kívül is "elszakadt a cérna". Folyamatos hazai támadások közepette a 85. percben

Tambor Daniel-Teodor

nem engedett elvégezni egy szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott. A játékos a 44. percben már kapott egy sárga lapot, amikor orrvérzés miatt a játékvezető ápolásra leküldte őt a pályáról, de állítólag nem értette az utasítást, és nem hagyta el a játékteret. Tombort tehát a 85. percben a játékvezető második sárga lappal kiállította, ezt követően a vendégeknél valóságban vezetőedzőként tevékenykedő, de papíron csak edző

Lakatos Rudolf

megindult a játékvezető felé, akit előbb ocsmány szavakkal megsértett, majd a játékvezető felé lefejelő mozdulatot tett.

Béleczki

játékvezető a magáról megfeledkezett szakembert elküldte a kispadról, holott - a játékvezetőnek felróható egyetlen komoly hibájaként - a mérkőzés lefújása is indokolt lett volna, hiszen ezt nem lehetne megengedni senkinek sem. Néhány perc múlva egy hazai szabálytalanságot követően - amelyért a játékvezető szabadrúgást ítélt a vendégek javára, és nem történt sérülés - a vezetőedzőnek beírt

Molnár László

rohant a pálya közepére, ahol "agyoncsaplak, te kis ... " szavakkal megfenyegette a hazaiak egyik játékosát, majd a játékvezetőt is inzultálta. Béleczki őt is kiküldte a lelátóra. Egyébként mindkét szakember csak a helyi rendezők fellépését követően volt hajlandó távozni a játéktérről, majd a kispadról. Végül a vendégcsapat elérte célját, hiszen a szépítő gólt követően ugyan a három perc hosszabbítással együtt még negyedóráig tartott a találkozó, de a labdarúgásból már semmit sem láthattak a nézők. Győzött a Csanádpalota, de erre a sikerükre aligha lehetnek büszkék.

Megyei I. osztály, 24. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. - Csanádpalota FC 1-2 (0-1).

Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Béleczki L.

HFC II.:

Nagyistván - Jesenszki, Muzsik, Huszár, Kuhár - Keller, Báló (Borbély G. 64') - Szűcs R. (Molnár Zs. 25'), Király D., Komán - Paczuk (Hanga 67'). Edző: Rostás Károly.

Csanádpalota:

Hajdu G. - Tambor, Cotuna, Pavel, Siclovan (Erdélyi 65'), Corbu, Lakatos, Vladan, Halász, Luculescu, Gabor (Szellelki 65'). Edzők: Molnár László, Lakatos Rudolf.

Góllövők:

Komán Attila (78'), illetve Siclovan Calin (23'), Corbu Adrian-Vasile (56') Kiállítva: Tambor Daniel-Teodor (85.') Rostás Károly:

"Sajnálatos, hogy ilyen események megtörténhetnek egy labdarúgópályán. Többségében ifjúsági korú játékosokból álló csapatom sokat hibázott ugyan, de ez a Csanádpalota ma mindent bevethetett a győzelem érdekében."

Molnár László:

"Most nem tudok mit nyilatkozni."

Ifjúságiak:

Hódmezővásárhelyi FC II. - Csanádpalota FC 7-0 (2-0). Góllövők: Huszka Milán (22', 68', 80', 82'), Kiss Attila (45', 71'), Vidéki Attila (89').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.