Sport

Labdarúgás: a szúnyogok nyerték az UTC - Sándorfalva meccset

Labdarúgás: a szúnyogok nyerték az UTC - Sándorfalva meccset

2013. április 27., szombat
Labdarúgás: a szúnyogok nyerték az UTC - Sándorfalva meccset
kistelek_utc01_gs

Gonda László furcsa kiállítása miatt 55 percig emberelőnyben játszott az esélyesebb vendégcsapat, de nem tudott nyerni a Kertész utcai véres csatában.

Nem éppen a legjobb passzban várta az Ujszegedi TC a Sándorfalva SK látogatását a Szertár Sportbolt megyei I. osztály 24. fordulójában. A fekete-fehérek télen alaposan megerősítették keretüket, ennek ellenére tavasszal eddig csalódást keltően szerepeltek. Először és utoljára március 30-án az FK 1899 Szeged ellen sikerült győzniük, azonkívül adósak maradtak a jó teljesítménnyel. Utóbbi két meccsüket az Ásotthalom (0-5) és az Algyő (0-3) ellen rúgott gól nélkül veszítették el. Ahhoz, hogy hosszú hajrát nyitva megkezdjék a felzárkózást a tizennegyedik helyről, tudták: a Sándorfalva ellen csak a bravúros diadal segíthet. A játéknap előtt ötödik vendégek éppen ellenkező előjelekkel készülhettek a derbire, hiszen múlt héten kettő partiból kettőt nyertek, előbb Csongrádon arattak sikert, majd odahaza fektették két vállra a Kisteleket. Azzal a céllal érkeztek hát a Kertész utcába, hogy haladnak tovább a megkezdett úton. A mérkőző feleket nemcsak mintegy kétszáz néző, de szúnyogok egész hada is várta. A hazaiak számára nem volt ez szokatlan, már az e heti trénigenek is szembesültek, megküzdöttek a vérszívókkal.

Pálfy Zoltán

vezetőedző tréfásan megjegyezte, megtalálta az ideális edzésmódszert, a pálya fölé zavarta a szúnyogokat, s egyből minden futballista futóteljesítménye megnőtt... De félre a tréfát, hiszen szombaton délután komoly bajnoki összecsapást rendeztek! Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán az első félidőben, a szúnyogok mellett a nagy meleggel is harcoltak a felek. A 35. perc tájékán következett be a fordulat. Az UTC-s

Gonda László

előbb egy félpályás faultért sárga lapot kapott, majd ápolni kellett. Egy kapuskirúgás következett a 37. percben, mikor a játékos vissza akart kéredzkedni a zöld gyepre. Az újszegediek úgy látták, hogy

Vereska Mátyás

sporttárs engedélyt adott erre kézjelzésével, a bíró ellenben csak a kapusnak intett, hogy elvégezheti a kirúgást, ezért második sárgával kiállította a pályára felfutó Gondát... A második felvonásban az esélyesebb Sándorfalva igyekezett érvényre juttatni létszámfölényét. Igazi ziccereket csak az utolsó szűk negyedórában láthattak a nézők, kemény mezőnyjátékban viszont előtte is gyönyörködhettek. Az UTC előtt adódott először lehetőség.

Bilics Igor

már

Vasas Gábor

kapust is kicselezte, de ahelyett, hogy az üres kapuba gurított volna, a hosszún érkező

Gajdacsi Mátyás

elé akart tálalni, neki viszont túl hosszú, túl erős lett a passz. Ezt követően

Lázár Gábor

tört ki, lőhetett volna, totojázott, beérték, majd szerelték. A végén még a vendégek is megszerezhették volna a győztes gólt,

Bálint Dániel

és

Mihalkó Máté

kombinált ügyesen a büntetőterület környékén, előbbi egy az egyben maradt az UTC hálóőrével,

Béry István

azonban bravúrral megakadályozta a találatot, ezzel a sándorfalvi sikert. Összességében az iksz reális, azzal együtt, hogy egyik félnek sem jó... Ami a folytatást illeti, május 1-jén, az előrehozott 30. forduló keretében mindkét gárda hazai környezetben lép majd pályára. Az újszegedieknek a Csongrád, míg a sándorfalviaknak a Mindszent ellen kell dolgozniuk a pontokért a munka ünnepén.

A megyei I. osztály 24. fordulójában:

Ujszegedi TC - Sándorfalva SK 0-0.

Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Vereska Mátyás (Fodor Lajos, Juhász Mihály).

UTC:

Béry - Péczely, Szanka (Gajdacsi), Balogh N., Joó (Lázár), Szántó, Gonda, Balogh Á. (Deák), Bilics, Dürgő, Dobi. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Sándorfalva:

Vasas - Grósz, Bálint D., Molnár, Mihalkó M., Barna (Fodor), Bitó R. (Sztán), Bálint T., Kanász, Mihalkó G. (Széll), Juhász. Pálfy Zoltán:

"Igazságos döntetlen született, melyet követően kettős érzés van bennem. Egyrészt örülök, hogy a jó erőkből álló Sándorfalva ellen 55 percig emberhátrányban futballozva sikerült döntetlent elérnünk, másrészt viszont tisztában vagyok vele, az egy pontokkal a mi helyzetünkben nem megyünk semmire. Dicséret illeti a srácokat, most láttam rajtuk tavasszal először a mindenáron való győzni akarást. Bízom benne, a továbbiakban is így teljesítünk, s ha egymás iránt ilyen alázattal futballozunk, akkor a hajrában az eredmények is meg fognak jönni."

Tóth János:

"Sok szúnyog gól nélkül."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.