Sport

Kézilabda: hazai pályán, visszavágásra készülnek a szegedi lányok

Kézilabda: hazai pályán, visszavágásra készülnek a szegedi lányok

2013. április 25., csütörtök
Kézilabda: hazai pályán, visszavágásra készülnek a szegedi lányok
szkkse_nyiradony27_gs

Az SZKKSE a Kispestnek, a KSZSE az Inárcs-Örkénynek vághat vissza a hétvégén.

Két hét kihagyás után

Marosán György

egysége hazai pályán fogadhatja a Kispest együttesét, amelytől szeptemberben idegenben szenvedett 25-19-es vereséget - van tehát miért visszavágniuk Karsai Robertáéknak a női kézilabda NB I/B 22. fordulójának szombati rangadóján. A mieink legutóbb Egerben szenvedtek kétgólos vereséget, emellett a tavasz folyamán mindössze egyszer kaptak még ki Nyíradonyban - hazai pályán továbbra is veszedelmes ellenfél az SZKKSE. Hogy a jelenleg 4. helyen álló kispestiek mennyire komolyan veszik a találkozót és úgy általában a másodosztályú bajnokság küzdelmeit, jól jelzi, hogy a szombat délután 16 órakor kezdődő találkozóra, amelynek a dorozsmai Ács Géza Tornacsarnok ad otthont, még ingyenes szurkolói buszt is indítanak. Mivel a piros-feketék hazai meccsein rendszeresen 100-150 fős keménymag biztatja a kedvenceket, így ezúttal is várható egy komolyabb létszámú vendég drukkerhad - már csak emiatt is fontos, hogy a szegedi lányokat minél többen biztassák a helyszínen. A fővárosiak egyébként április folyamán nagyon kikaptak az Egertől idegenben, ugyanakkor két szerényebb ellenfelük, a Kecskemét (42-28) és a Hajdúböszörmény hálóját alaposan kitömték (43-23).

kszse_szkkse19_gs

A KSZSE vasárnap 15 órától fogadja az Inárcs-Örkény egységét, amelytől ősszel szoros csatában kapott ki egy góllal az akkor még

Mandl Gábor

irányította alakulat.

Miklós Melinda

vezetése alatt a tavaszon hasonló teljesítményt nyújtanak a lányok, bár hozzá kell tenni, hogy biztosabban húzza be az elvárható győzelmeket a szegedi-algyői gárda, s futja bravúrokra is. Ez legutóbb a Szent István Építők otthonában ugyan nem sikerült (18-29), ugyanakkor a vendégek viszont meglepték a Hajdúnánást idegenben (28-25). A vasárnapi mérkőzésnek az algyői Fehér Ignác Tornacsarnok ad otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.