Bulvár

Jogerősen hat év a menyét megölni próbáló bajai férfinek

Jogerősen hat év a menyét megölni próbáló bajai férfinek

2013. április 10., szerda
Jogerősen hat év a menyét megölni próbáló bajai férfinek

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy bajai férfit, aki 2012 tavaszán megpróbálta megölni a menyét, és az asszonyt egy késsel súlyosan meg is sebesítette.

A jelenleg 70 éves

id. Márki András

2002-ben települt haza az Egyesült Államokból. A vádlottnak a fiával és a menyével - részben italozó életmódja, részben anyagi természetű vitáik miatt - rossz volt a viszonya. Kapcsolatuk arra szorítkozott, hogy néha telefonon beszéltek, a fiú pedig időnként pénzzel támogatta apját. A vádlott az anyagi lecsúszásáért a fiát és főként a menyét hibáztatta. A vádlott 2012 tavaszán nem tudta fizetni lakása bérleti díját, ezért április 5-én ki kellett volna költöznie onnan. Előző nap a férfi többször is felhívta a fiát, hogy ismét pénzt kérjen tőle, de ő ezt megtagadta. Az enyhén ittas vádlott kora délután a fia és menye által üzemeltetett autósiskolához ment Baján. Táskájában magával vitt egy halfiléző kést - hogy azzal ölje meg az asszonyt -, valamint az általa összeállított, "Így jártam, mert bíztam a fiamban" című írás több példányát, amelyben a sérelmeit sorolta föl. Az autósiskolánál a vádlott odalépett az ajtóban álló menyéhez, azt mondta neki, hogy meg fogja ölni, majd hasba szúrta az asszonyt. A sértett menekülni próbált, ekkor a férfi a nyakán sebesítette meg, s a támadással csak akkor hagyott föl, amikor a nő segélykiáltásait hallva többen a helyszínre érkeztek. Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, az ítélet szerint az, hogy túlélte a támadást, nem a vádlotton múlt. Az ítélet indoklása során

Gyurisné Komlóssy Éva

kifejtette, az első fokon eljáró bíróság a büntetés kiszabásakor messzemenőkig figyelembe vette enyhítő körülményként a férfi idős korát és betegségeit, így a vádlott által kért enyhítésre a táblabíróság nem látott semmilyen indokot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.