Sport

Jégkorong: vereség az olaszoktól, nehéz lesz a feljutás

Jégkorong: vereség az olaszoktól, nehéz lesz a feljutás

2013. április 19., péntek
Jégkorong: vereség az olaszoktól, nehéz lesz a feljutás
magyarolasz_jegkorong_mti_fi

Hatalmas csatában maradt alul a magyar jégkorong-válogatott az olaszokkal szemben, így matematikaira csökkent az A csoportba való feljutás lehetősége.

A magyar válogatott negyedik, pénteki mérkőzésén 2-1-re kikapott az olasz csapattól a Papp László Sportarénában zajló divízió I-es jégkorong-világbajnokságon. A győztes együttes feljutott az élvonalba. A magyarok azzal a tudattal várták az összecsapást, hogy ha az alapjátékidőben nyernek, megismétlik a napra pontosan öt évvel ezelőtti "csodát", és feljutnak a világ legjobb 16 csapata közé. Azt is tudni lehetett, hogy hosszabbításos siker vagy vereség esetén a zárónapon dől el a sorsuk, míg az olasz győzelem - akár hosszabbítás után is - a rivális számára jelentett feljutást. Gyors gólváltással indult a fontos találkozó.

Rocco

éles szögből leadott lövése nyomán talált utat a korong

Szuper

lábvédői között. Három és fél perc elteltével

Mihály

emberelőnyben bombázott a kapuba. A hangulat változatlanul feszült volt, a bírók többször páros kiállítást ítéltek. A harmad hátralévő részében inkább a hazaiak veszélyeztettek. A második játékrészben a magyarok kezdeményeztek többet, ám gól nem esett, a két kapus, Szuper és

Dennis

remekül védett. A záró felvonásban

Sikorcin

lőhetett volna gólt, közeli kísérleténél a korong centikkel kerülte el a kaput. Aztán

Horváthot

kiállították, majd már csak három másodperc volt hátra a visszatéréséig, amikor

Iannone

kegyetlen erővel Szuper hálójába bombázott. Az olasz csatárnak ez volt a negyedik találata a tornán, és a harmadik létszámfölényes gólja. Mindkét mutatóban az élen áll. Mihály sem úszta meg büntetés nélkül, az emberhátrányos helyzet során a magyar kapus azonban parádés spárgával védett. A végén mezőnyjátékos jött be Szuper helyett, és még időt is kért

Chernomaz

kapitány, de nem sikerült megszerezni az egyenlítő gólt. A vereséggel már nem a saját kezükben van a magyarok sorsa, a sikerhez szombaton kellene kazah vereség is. A hokiban a lefújás után mindig a győztes válogatott himnuszát játsszák el, ám most - az olasz himnuszt követően - a csaknem 9000 szurkoló elénekelte a magyar himnuszt is.

Jégkorong Divzió 1-es világbajnokság, A-csoport, 4. forduló:

Magyarország – Olaszország 1–2 (1–1, 0–0, 0-1)

Papp László Sportaréna, 9000 néző. Vezette: Szidorenko (fehérorosz), St. Jacques (kanadai), Brown (amerikai), Waldejer (norvég)

Magyarország:

Szuper – Sille, Szirányi B., Sofron, Bartalis, Ladányi – Vas M., Tokaji, Kovács Cs., Hári, Vas J. – Gőz, Horváth A., Mihály Á., Sikorcin, Benk – Pozsgai, Szélig, Magosi, Nagy K., Nagy G.

Szövetségi kapitány:

Rich Chernomaz.

Olaszország:

Dennis – Borgatello, Egger, Gander, Insam, Bernard – Sullivan, Johnson, Scandella, di Casmirro, Sirianni – Hofer, Helfer, Fontanive, Kostner, Iannone – Ambrosi, Marcheti, Felicetti, Rocco, Borrelli.

Szövetségi kapitány:

Tom Pokel.

Gól:

2:46 Rocco

(Borgatello –

0–1

),

6:15 Mihály

(Hári, Ladányi – emberelőny,

1–1

),

50:41 Iannone

(Kostner, Fontanive – emberelőny,

1–2

)

Kiállítás:

12 perc, ill. 14 perc. Rich Chernomaz:

"Gratulálni kell az olasz csapatnak, mert nagyon okosan, jól védekezve játszott. Mindkét válogatott keményen küzdött, mindkét oldalon volt egy-egy emberelőnyös gól, ám ők lőttek egyet azonos létszámban is, mi nem, ez döntött. Tovább kell menni, de tény, a sorsunk már az olasz-kazah mérkőzéstől is függ."

Korábban:

Kazahsztán - Koreai Köztársaság 4-2 Japán - Nagy-Britannia 4-1

Az állás:

1. (és már feljutott) Olaszország 12 pont 2. Kazahsztán 9 3. Magyarország 7 4. Japán 6 5. Koreai Köztársaság 2 6. Nagy-Britannia 0

Az első két helyezett szerepelhet a jövő évi, minszki elit vb-n, az utolsó pedig a divízió I/B osztályban folytatja.

A szombati záró forduló programja:

Nagy-Britannia - Koreai Köztársaság 12.30 Olaszország - Kazahsztán 16.00 Magyarország - Japán 19.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.