Sport

Jégkorong: szenzációs győzelem a kazahok felett! + FOTÓK

Jégkorong: szenzációs győzelem a kazahok felett! + FOTÓK

2013. április 17., szerda
Jégkorong: szenzációs győzelem a kazahok felett! + FOTÓK
magyarkazahjegkorong_02_mti_fi

A magyar jégkorong-válogatott bravúros győzelmet aratva Kazahsztán legjobbjai felett, köszörülte ki a Dél-Korea elleni fiaskó csorbáját.

A magyar jégkorong-válogatott története során először nyert a kazah csapat ellen: a budapesti divízió I/A világbajnokság szerdai játéknapján a csaknem 9000 néző által feltüzelt együttes

Szuper Levente

39 védésével 2-1-re győzött. A kazahok eddig magabiztosan meneteltek, ugyanakkor a házigazda a dél-koreaiak elleni váratlan vereséggel "hangoltak" a mérkőzésre. "Soha ne add fel!!!! és Mi hiszünk bennetek!" feliratú szurkolói transzparens fogadta a melegítésre kivonuló magyar válogatottat. A kapuban ezúttal - akárcsak a britek elleni siker alkalmával - Szuper teljesített szolgálatot. Óriási iramban kezdtek a vendégek, ám a védők jól állták a rohamokat, egyszer pedig a kapuvas mentett Szuper helyett. Ahogy rendezte sorait a magyar csapat, átvette a kezdeményezést, és emberelőnyben - amiből 40 másodperc kettős volt -

Kolesznyiknek

kellett bravúrokat bemutatnia. A szünet előtti hajrát ismét megnyomta a kazah együttes, emberelőnybe került, és kis híján megszerezte a vezetést, ám a védők jól szűrtek a kapu torkában. Szuper-parádéval indult a második játékrész, hat komoly védéssel tartotta a csapatát, még szólót is fognia kellett. Amikor mindkét oldalról kiküldtek egy-egy játékost,

Vas Márton

tálalt

Mihály

elé, aki a rövid sarokba lőtt.

Bartalis

sem úszta meg, és az ő kiállítását már góllal büntették meg:

Sztarcsenko

középre adása az elvetődő

Szirányiról

visszapattant, és a vendégek csatára az eldőlő Szuper felett a hálóba lőtt.

Benk

a büntetőpadon kezdte a záró harmadot, Szuper pedig ismét, sokadszor munkában volt, és a kapuvas ezúttal sem hagyta cserben.

Trosinszki

törött ütővel játszott tovább, ez tilos, kiküldték, az emberelőnyben pedig

Tokaji

lövése Kolesznyikov korcsolyájáról saját kapujába pattant. Begyújtotta a rakétákat az esélyesebb kazah csapat, sorra dolgozta ki a helyzeteit. Benket azért állították ki újfent, mert kilőtte a nézőtérre a pakkot, ám a védelem hermetikusan zárt.

Sofron

blokkolása után kiugrott, ám szabálytalankodtak ellene, így hajrában emberelőny várt a Chernomaz-csapatra. A kazahok letámadtak, ám nem bírtak a magyar együttessel. A sikerrel a csapat ismét "bejelentkezett" a feljutást jelentő első két hely valamelyikére. Csütörtökön szünnap lesz, pénteken pedig az eddig százszázalékos olaszokkal játszik a magyar válogatott.

Jégkorong Divzió 1-es világbajnokság, A-csoport, 3. forduló:

Kazahsztán – Magyarország 1–2 (0–0, 1–1, 0-1)

Papp László Sportaréna, 8800 néző. Vezette: Bergamelli (francia), Szergejev (orosz), Gebauer (cseh), Hull (kanadai).

Kazahsztán:

Kolesznyik – Novopasin, Blohin, Alekszandrov, Upper, Sztarcsenko – Szavcsenko, Troscsinszkij, Zsajlauov, Poliscsuk, Krasznoszlobodcev – Fagyejev, Kolesznyikov, Szpiridonov, Puskarjov, Romanov – Korabejnyikov, Szolarjov, Szavenkov, Beljajev.

Szövetségi kapitány:

Vlagyimir Krikunov.

Magyarország:

Szuper – Sille, Szirányi B., Sofron, Bartalis, Ladányi – Vas M., Tokaji, Kovács Cs., Hári, Vas J. – Gőz, Horváth A., Mihály Á., Sikorcin, Benk – Pozsgai, Szélig, Magosi, Nagy K., Nagy G.

Szövetségi kapitány:

Rich Chernomaz.

Gól:

33:35 Mihály

(Bartalis, Vas M. –

0–1

),

36:38 Sztarcsenko

(Alekszandrov – emberelőny,

1–1

),

47:13 Tokaji

(emberelőny,

1–2

).

Kiállítás:

12 perc, ill. 14 perc. Rich Chernomaz, szövetségi kapitány:

"Az elmúlt napokban az volt a fontos, hogy a csapat lelkét rendbe tegyük. Most bebizonyították a játékosok, mi a magyar virtus. Mindenki tudta, hogy a tudunk sokkal jobban játszani, mint két napja Dél-Korea ellen. Ne felejtsük el, hogy a tornának még nincs vége, vár még ránk a veretlen olasz és a kellemetlen japán válogatott."

Szuper Levente:

"Csodálatos csapatunk van, csodálatos szurkolótáborral. Tudtuk, hogy képesek vagyunk jobb játékra, mint hétfőn. A védők remekül takarítottak a kapunk előtt, elől pedig belőttük a helyzeteinket."

Korábban:

Olaszország - Nagy-Britannia 5-1 Japán - Koreai Köztársaság 6-5

Az állás:

1. Olaszország 9 pont 2. Magyarország 7 3. Kazahsztán 6 4. Japán 3 5. Koreai Köztársaság 2 6. Nagy-Britannia 0

Az első két helyezett jut fel az elitbe, az utolsó kiesik

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.