Közélet

Itt a tavasz – gőzerővel takarítják Szegedet + FOTÓK

Itt a tavasz – gőzerővel takarítják Szegedet + FOTÓK

2013. április 19., péntek
Itt a tavasz – gőzerővel takarítják Szegedet + FOTÓK
funyiras0_gs

Fűnyírás, metszés, virágültetés, illetve a közutak gépi vizes seprése – többek között ezeket a munkálatokat végzi a városban a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. a tavasz beköszöntével, közel kétszázan.

A várva várt jó idő a város megszépítését is magával vonja, a szokásos szezonális munkákat végzik a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai. Ilyenkor tavaszi lemosópermetezést is végeznek például a hársak és platánok esetében, cserjéket metszenek, megnyesik a fákat, évelő és egynyári virágokat is ültetnek, valamint facsemetékkel gazdagodik Szeged.

Makrai László

portálunknak elmondta, a fűnyírást most a szokásosnál hamarabb kellett elkezdeniük az átlagosnál nagyobb csapadékmennyiség miatt magasabbra nőtt a fű. „Ilyenkor jellemzően még nem gyepszerűen, hanem foltokban, csomókban nő a fű, magasabbra ott, ahol gazdagabb a talaj. Megjelent a tyúkhúr is, ennek a hidegtűrő gyomnak a magja már télen kicsírázott, és az esős kora tavaszra ki is hajtott. A gépi fűnyírást a héten tudtuk csak elkezdeni, a felázott és süllyedő talaj, valamint a vizes fű miatt, ami eldugítja a gépeinket” – részletezte az ügyvezető. Makrai arról tájékoztatott, hogy 190 parkgongozóval végzik a munkálatokat, akik között 75 közhasznú foglalkoztatott is dolgozik az öt területi részlegüknél, továbbá a kisgépkezelők. Megtudtuk, a hadra fogható eszközállomány 20 kistraktorból, valamint 100 damilos- és tolós fűnyíróból áll. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. parkokat is gondoz, emellett van, ahol az önkormányzati cég nyerte meg a kertészeti munkákat alvállalkozásban, így a Vásárhelyi Pál utcán és a Dugonics téren is munkatársaik gondozzák az adott területet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.